Dokle više, Predsjedniče?

Dokle više, Predsjedniče?

Mehmedović poručio vrhu SDA: Dokle više ponižavate vlastiti narod

Šemsudin Mehmedović
Šemsudin Mehmedović

• Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović na svom zvaničnom Facebook profilu otvoreno je kritikovao čelne ljude SDA stranke, postavivši otvoreno pitanje o navodima koje je na današnjem ročištu iznio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić o tome da je dogovorio sa vrhom SDA da on bude zajednički kandidat SBB i SDA na izborima 2018. godine za člana Predsjedništva BiH

Objavljeno: 16. feb 2016

Današnje ročište na Sudu BiH u procesu koji se vodi protiv Fahrudina Radončića razotkrilo je, ako je iskaz Radončića tačan, svu obezglavljenost stranke koja je na posljednjim izborima izborila briljantnu pobjedu sa 300.000 glasova, istakao je Mehmedović na svom Facebook profilu.

On je uputio otvoreno pitanju čelnim ljudima stranke SDA o tome ko je donio odluku da Radončić bude zajednički kandidat SDA i SBB-a za člana Predsjedništva BiH.

"Javno pitam sadašnje rukovodstvo SDA da li je to istina, a sve članove SDA pitam da li od svoje, najjače političke snage u državi očekuje da najvažnije mjesto u državi prepusti predsjedniku SBB-a? Koji organ SDA je to odlučio i kada, te gdje je to objavljeno, ili je to postala stranka jednog lica kao još neke.? Nakon katastrofalnog popuštanja Draganu Čoviću prilikom formiranja vlasti, te pogrešnog stranačkog selektiranja, danas saznajemo da je vrh SDA spreman da sve rasproda. Zarad čijih interesa?", istakao je Mehmedović.

Dokle više, Predsjedniče? Dokle ponižavanje vlastitog naroda, rušenje države, časti i dostojanstva. Dokle gospodo iz vrha SDA. Šta ste i skim još dogovorili? Obznanite javno neka se zna kuda idemo. Ovakvo nedržavničko ponašanje vrha SDA neće ostati nekažnjeno u našem narodu. Pozivam sve čestite i poštene članove SDA da zajedno radimo na vraćanju Stranke SDA na mjesto koje joj pripada. -- Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na svom zvaničnom Facebook profilu 16. feb 2016. godine

Mehmedović otvoreno postavlja pitanje o ponižavanju naroda, rušenju države, časti i dostojanstva, za što optužuje vrh SDA.

"Ovakvo nedržavničko ponašanje vrha SDA neće ostati nekažnjeno u našem narodu, te pozivam sve čestite i poštene članove SDA da zajedno radimo na vraćaju stranke na mjesto koje joj pripada, koja čuva državu Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, a ne da služi personalnim interesima pojedinaca, ma ko bili, koji su se potpuno udaljili od vlastitog naroda", zaključio je Mehmedović.

izvor: klix.ba-160216167

 

Da li će SDA zaista Radončiću prepustiti najvažnije mjesto u državi

Mehmedović: Da li će SDA zaista Radončiću prepustiti najvažnije mjesto u državi!?

Bakir Izetbegović - Fahrudin Radončić
Bakir Izetbegović - Fahrudin Radončić

Objavljeno: 16. feb 2016

"Današnje ročište na Sudu BiH u procesu koji se vodi protiv Fahrudina Radončića razotkrilo je, ako je iskaz Radončića tačan, svu obezglavljenost stranke koja je na posljednjim izborima izborila briljantnu pobjedu sa 300.000 glasova. Radončić danas na sudu reče da je dogovorio sa vrhom SDA da on bude zajednički kandidat SBB i SDA na izborima 2018. za člana Predsjedništva BiH, te da je SBB odustao od mjesta predsjedavajućeg Vijeća ministara nakon formiranja koalicije SDA-SBB u zamjenu za podršku SDA Radončiću na izborima 2018. Javno pitam sadašnje rukovodstvo SDA da li je to istina, a sve članove SDA pitam da li od svoje, najjače političke snage u državi, stranke očekuje da najvažnije mjesto u državi prepusti presjedniku SBB?!?!?" - pita Mehmedović na svom Facebook nalogu.

Mehmedović se nadalje pita: "Koji organ SDA je to odlučio i kada, te gdje je to objavljeno? Nakon katastrofalnog popuštanja Draganu Čoviću prilikom formiranja vlasti, te pogrešnog stranačkog selektiranja, danas saznajemo da je vrh SDA spreman da sve rasproda. Zarad čijih interesa? Rasprodaja se čak javno pokazuje i na naslovnici magazina Stav koji glorificira Dragana Čovića i njegove političke poteze, dok ovaj trijumfalno organizira proslavu i vatromet, na brdu Hum iznad Mostara, na kojem je napravljen veliki križ koji, nažalost, simbolizira nepravdu koja je učinjena Bošnjacima u Hercegovini" kaže Mehmedović i zaključuje:

"Dokle ponižavanje vlastitog naroda, rušenje države, časti i dostojanstva. Dokle gospodo iz vrha SDA? Šta ste i skim još dogovorili? Obznanite javno neka se zna kuda idemo. Ovakvo nedržavničko ponašanje vrha SDA neće ostati nekažnjeno u našem narodu! Pozivam sve čestite i poštene članove SDA da zajedno radimo na vraćanju Stranke na mjesto koje joj pripada".

izvor: bnn.ba