Šta je Bakir obećao Fahri

Šta je Bakir obećao Fahri

SDA: Radončić neće biti zajednički kandidat SDA i SBB-a na izborima 2018. godine

LJUBIČANSTVENO: Bakir Izetbegović - Fahrudin Radončić
LJUBIČANSTVENO: Bakir Izetbegović - Fahrudin Radončić

Predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić neće biti zajednički kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine, potvrđeno nam je iz SDA

Objavljeno: 19. feb 2016

Nakon što je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na ročištu u Sudu Bosne i Hercegovine izjavio kako je dogovorio s vrhom SDA da on bude zajednički kandidat SBB-a i SDA na izborima 2018. godine za člana Predsjedništva BiH, vrh SDA demantovao je njegove navode, ističući kako Radončić neće biti zajednički kandidat ove dvije političke stranke na Općim izborima 2018. godine.

Podsjećamo, Radončić je jučer izašao iz pritvora nakon što mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio mjere kućnog pritvora. Nakon izlaska iz pritvora kazao je da provokacija s njegovim hapšenjem neće destabilizirati koaliciju SBB-a i SDA.

"Koalicija je stabilna. Provokacija s mojim hapšenjem nije destabilizirala vrlo snažnu i vrlo potrebnu bošnjačku koaliciju koja je u interesu cijele BiH, a ne samo tog naroda", kazao je Radončić.

izvor: klix.ba-160218077