Koga proziva Islamska zajednica Mostara

Koga proziva Islamska zajednica Mostara

Skupština Medžlisa IZ Mostar: Glas bošnjačke politike mora biti glasniji i jasniji

Salem ef. Dedović
Salem ef. Dedović

• Na prijedlog mostarskog muftije Salem ef. Dedovića Skupština Medžlisa IZ Mostar na svojoj redovnoj sjednici održanoj 13.2.2016. godine u Mostaru usvojila je Zaključak o aktuelnim procesima uređenja Grada Mostara

Objavljeno: 15. feb 2016

"Skupština Medžlisa IZ Mostar podsjeća sve političke subjekte koji učestvuju u političkom životu BiH da se pregovori oko uređenja Mostar ne mogu i ne smiju voditi na štetu bošnjačkog naroda", kaže se u ovom zaključku te dalje navodi:

"Bošnjaci Mostara su uložili sve što su mogli uložiti za jedinstveni Mostar i ne može im se poturati nikakva insinuacija da oni to ne žele. Mi ne možemo šutiti ni na kakve izazove i pitanja koja se u ovom trenutku postavljaju. Glas bošnjačke politike mora biti glasniji i jasniji. Pitanje Mostara i Hercegovine, prije svega, jeste političko pitanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Stoga, pozivamo sve koji žele da nam se pridruže u procesima očuvanja našega dostojanstva i životnog prostora, da to nedvosmisleno i otvoreno učine, a oni koji traže druge koncepte izvan tog neka ih traže za sebe", stoji u saopćenju Skupštine koje je potpisao predsjedavajući Ibrahim Kašić", stoji na kraju zaključka Skupštine Medžlisa IZ Mostar.

izvor: islamskazajednica.ba-23526