HASAN ČENGIĆ MORA PODNIJETI OSTAVKU

HASAN ČENGIĆ MORA PODNIJETI OSTAVKU

HASAN ČENGIĆ MORA PODNIJETI OSTAVKU! Jer nije demantirao da je spriječio hapšenje Šešelja 1991

Hasan Čengić je spriječio hapšenje Šešelja 1991. godine u Karakaju

Hasan Čengić
Hasan Vojislav Čengić

• Hasan Čengić je zaboravio da je predsjednik Sabora Islamske BiH i da se ne može ponašati kao visokopozicionirani funkcioner SDA! Ako se na njega iznose teške optužbe mora reagirati i eventualne laži demantirati jer to nanosi nesagledivu štetu časnoj instituciji kakva je Islamska zajednica

Objavljeno: 09. apr 2016 | Nedžad Latić

Tako je portal "Slobodna Bosna" prošle nedjelje je objavio nepoznate detalje o posljednjem boravku četničkog vojvode Šešelja u maju 1991. godine u Sarajevu i načinu na koji je izbjegao hapšenje od strane ovdašnje policije.

Navodno je MUP Bosne i Hercegovine je hapšenje Šešelja planirao izvršiti na osnovu potjernice koju je za njim raspisao MUP Hrvatske, koji ga je teretio za zločin nad hrvatskim civilima i vojnicima počinjen u Plitvicama.

Hapšenje Vojislava Šešelja i njegove pratnje (Gojkovićke i Vučića) trebalo je biti obavljeno u mjestu Karakaj na bosansko-srbijanskoj granici. O toj akciji bilo je informiran vrlo uzak krug policijskih zvaničnika, što je razumljivo kada se imaju u vidu već tada očigledne nacionalne podjele u vrhu MUP.

"Neposredno prije nego što su naši policajci raspoređeni u Karakaju trebali Šešelja lišiti slobode, nazvao me je ministar policije Alija Delumustafić i naredio da obustavim akciju i povučem policiju", kaže jedan od visokih policijskih dužnosnika koji je rukovodio tom akcijom.

"Ministar Delimustafić mi je rekao da je takva naredba stigla od Hasana Čengića, u to vrijeme, ali i kasnije, jednog od najmoćnijih ljudi Stranke demokratske akcije", otkriva anonimni sugovornik Slobodne Bosne.

Jedan od razloga za ovu Čengićevu intervenciju vjerovatno leži u činjenici da su on, ali i mnogi drugi muslimanski intelektualci suđeni u Sarajevskom procesu zatvorske dane i godine dijelili u zeničkom zatvoru sa Vojislavom Šešeljem...

Naravno radi se o informacijama Munira Alibabića Munje, progonitelja muslimanskih intelektualaca 1983., koje je potpisao Senad Avdić, što odmah treba biti sumnjivo da je iskontruisano kao i što je ovaj udbaški tandem iskonstruirao stotine ovakvih optužbi.

Bez obzira na sve, javnost će ovo s pravom prihvatiti kao istinu jer nije stigao nikakav demantij. Zanimljivo je da Čengić nikad ne demantira optužbe koje dolaze od strane Alibabića. Da li je u pitanju samo njegov glupi i prepotentni njegov begovski ego, ili iza toga zaista "leži neki vrag"?!

Bez obzira na sve razloga Čengić se ne smije tako ponašati kao predsjednik Sabora Islamske zajednice! Stoga mora podnijeti ostavku!

izvor: thebosniatimes.ba-3777