Halid Genjac najveća politička štetočina SDA

Halid Genjac najveća politička štetočina SDA

Još jedno Bakirovo Đubre

BAKIRE, SMIJENI GA! Genjac je najveća politička štetočina trenutno u SDA-u!

Halid Genjac
Halid Genjac

• Svoj sadašnji položaj kad je u pitanju Izborni Zakon, kojim su Bošnjaci dovedeni u vrlo nezavidan položaj, SDA treba "zahvaliti" svom "ekspertu za sve" dr Halidu Genjcu

Objavljeno: 07. apr 2016

Svoj sadašnji položaj kad je u pitanju Izborni Zakon, kojim su Bošnjaci dovedeni u vrlo nezavidan položaj, SDA treba "zahvaliti" svom "ekspertu za sve" dr Halidu Genjcu. Jer on je od 1996. do 2016. godine bio član svih komisija formiranih za izmjene Izbornog Zakona.

Upravo je Genjac najavljivao velike izmjene Izbornog Zakona, pred svake izbore, a nikad nije doneseno niti jedno pozitivno i kvalitetno rješenje.

Naprotiv, nema tog pravnog eksperta koji bi mogao dati prolaznu ocjenu radu tih komisija, a mnogi bi se složili s ocjenom, pa i sama Izborna komisija da se "Bošnjaci danas ništa ne pitaju" kad je ova problematika u pitanju!

Zatim je Genjac radio na famoznom "obrascu P2", pa na Zakonu o prebivalištu... Opet glavni krivac za donošenje tih vrlo loših zakona je Genjac!

E, sad, kad se vode medijski međustranački ratovi, gdje su dežurni krivci navodni SDA-ovi "tajkuni" i "krimosi", poput Amira Zukića, pa i Asima Sarajlića itd., Genjac kao SDA-ov provjereni i iskusni kadar ostaje u njihovoj zavjetrini. Iako njegovo bogatstvo koje je pribavio baš preko tajkuna, nije ništa manje od njihovog.

Ovakav povlašten položaj jedan obični provincijski pozer zadobio je zahvaljujući svojim političko-tazbinskim vezama sa Hilmom Neimarlijom, Husejnom Živaljem i Hasnom Čengićem. A oni su neprikosnoveni (religijsko-nacionalno-ekonomski) trio iznad autoriteta samog Bakira Izetbegovića, kao lidera SDA, pa i reisul-uleme Husejna Kavazovića! Tu je Genjčeva sva "snaga Bosne"!

izvor: thebosniatimes.ba-3751