Dačić: Decenijama se laže da je Kosovo naše

Lagalo se da je Kosovo naše i to nam više ni najmanje ne pomaže - predsjednik Srbije više ne može na Kosovo!

Na Kosovo ne mogu predsjednik Srbije, premijer, ministri, policija, vojska... napisao je Dačić u NIN-u

ivica_dacic_on_kosovo

• Premijer Srbije Ivica Dačić ocijenio je u četvrtak kako su se decenijama unazad u Srbiji pričale bajke o Kosovu, a službeno niko nije govorio istinu, ali je sad vrijeme da se kažu činjenice

Objavljeno: 07. mar 2013

Dačić je u autorskom tekstu za magazin NIN, u povodu godišnjice ubistva prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, istaknuo da je Kosovo godinama bilo tabu tema u javnosti:
- "Gotovo deset godina Kosovo je bilo tabu tema i o njemu, službeno, niko nije smio kazati istinu. Pričane su bajke" - napisao je Dačić u tekstu "Đinđić je priča o Srbiji", koji u četvrtak objavljuje NIN.

- "Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak službeno potvrđeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska" - naglasio je u autorskom tekstu premijer Srbije, istaknuvši da su kosovskim Srbima danas uskraćena mnoga prava.

- "Srbima je jedino dopušteno da, u svakom trenutku, napuste Kosovo. Toliko je ono naše i toliko, na njemu, vredi naš Ustav i naši zakoni" - napisao je Dačić u NIN-u.

Istovremeno, Dačić je ocijenio kako je "strašno važno što smo, kao Zoran Đinđić nekada, shvatili da ovo, ove činjenice o Kosovu, naprosto moramo kazati", prenosi agencija Hina:
- "Baš zato što nas, kao i njega Zorana Đinđića nekada, čeka još nedovršeni posao definiranja našeg vlastitog prostora, uspostavljanja stvarnih granica Srbije, kao i pokušaj da od Kosova, pre svega za Srbe koji tamo žive, spasimo što se spasiti može, i osiguramo im normalan, siguran život i jasnu budućnost", istaknuo je premijer Srbije...

izvor: balkans.aljazeera.net