Amil Gec ranjen u Sarajevu

Amil Gec ranjen u Sarajevu

Član grupe koja je ukradene aute prebacivala u Hercegovinu upucan u glavu

narko-mafia

• Amil Gec je odranije poznat sarajevskoj policiji. Hapšen je zbog nelegalnog posjedovanja oružja i krađa, a procesuiran je zbog organizovane krađe vozila

Objavljeno: 22. apr 2016 | H.Rovčanin

Amil Gec (1984) iz Sarajeva zadobio je po život opasne ozljede u pucnjavi koja se u petak rano ujutro dogodila u ulici Nusreta Prohića do broja 20 u sarajevskom naselju Buća Potok.

Geca je hicem iz pištolja u glavu pogodila osoba čiji je identitet poznat policiji i koja se ubrzo udaljila sa mjesta zločina, te se poduzimaju mjere na pronalasku izvršitelja.

Gec je prevezen u Kliniku urgentne medicine bolnice Koševo gdje su mu liječnici konstatirali po život opasne ozljede glave, te je zadržan na Klinici za neurokirurgiju. Što se točno događalo u ulici Nusreta Prohića u ranim jutarnjim satima, za sada nije službeno poznato, niti motivi koji su prethodili sukobu. Više informacija, kako navode u policiji, bi trebalo biti poznato nakon uhićenja osobe koja se tereti da je pucala.

U MUP-u su potvrdili da su njihovi službenici izlaskom na mjesto prijave ozlijeđenog mladića zatekli u u golfu A-3. Neslužbeno se moglo čuti da su sa Gecom u golfu bile još dvije osobe, mladić i djevojka, koji su i pozvali policiju i hitnu pomoć nakon ranjavanja. Pretpostavlja se da su njih dvoje policiji dali opis napadača na čijem se pronalasku radi, ali i rasvjetljavanju djela, koje je dežurni tužitelj okarakterizirao kao pokušaj ubojstva.

Teško ranjeni Gec je policiji odranije poznat po izvršenju kaznenih djela, jer je u proteklim godinama u više navrata uhićivan, između ostalog, zbog krađa vozila, teških krađa, te nanošenja teških tjelesnih ozljeda. U sarajevskom Županijskom sudu je 2007. godine osuđen nakon što je sa Tužiteljstvom sklopio sporazum o priznanju krivnje zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj grupi koja je 2005. u Sarajevu ukrala više od 30 automobila koji su držani u iznajmljenim garažama, nakon čega su prebacivani u Hercegovinu.

izvor: dnevni-list.ba