Patetika rusokolonaštva i rusofilije

Patetika rusokolonaštva i rusofilije

Slobodan Hadži Stojičević, težak oblik ruskokolonaštva

Osnivamo sigurne kuće umesto da uložimo u ruski TV kanal

Mi vama pamet, vi nama pare: Hadžijev udžbenik za bogaćenje

Glasaj za nas, Rusija je spas
Glasaj za nas, Rusija je spas

• Srpska rusofiljo, i Putinu si teška!

Objavljeno: 30. apr 2016

Srpska rusofiljo, i Putinu si teška! A još kad se kakvom ruskokolonašu opusti ruka, pa se raspiše k'o nezdrav - herojski je poduhvat sve to iščitati, a još herojskiji "stručno" ga obraditi. No, posao je posao; ruskokolonaši su tu da lupetaju, a naše je da ih "lovimo" i sprdnju s njima teramo. Zato nema veće e-satisfakcije nego kad nenadano otkrijemo neku novu rusopaćeničku zvezdu - kao što nam se desilo baš sada, kad pravoslavni Vaskrs takoreći pada.

I ne samo da smo pronašli novu zvezdu, već i dosad neotrkiven portal na kojem je uradak dotičnog objavljen. Zvezdi je ime Slobodan Hadži Stojičević, dočim se portal kliče Katehon. Uradak je, pak, kodno kršten "Pogled iz Srbije: Šta je to Ruski Svet i gde su njegove granice?"

Sve skupa, bogami, obećava ludu zabavu.

Priručnik za izvoz
Priručnik za izvoz

Ali, s obzirom na preobimnost uratka, koji ćemo kao takav morati poprilično da skratimo, pre nego što rečena zabava počne upoznaćemo vas u nakraćim mogućim crtama sa suštinom Hadži Stojičevićeve besmislene misli.

Elem, u svetu postoji jedno carstvo, a u tom carstvu obitava nešto što se zove "ruski svet", u koji Srblji moraju pod hitno da se uguraju kako god znaDu i umEju, kane li sačuvati svoje nacionalno biće.

U slučaju bilo kog drugog ishoda smo - pogađate - na-je-ba-li!

HADŽI STOJIČEVIĆ NAS NESTRPLJIVO UVODI U OSNOVNE TAJNE RUSKOG SVETA, KAKO BI NAS POTOM ŠTO LAKŠE I BRŽE UVEO I U SAM DOTIČNI SVET

Rusija, kao jedna od tri najveće svetske sile današnjice možda i ima privilegiju da se dvoumi i da promišlja ŠTA je i KOLIKI je Ruski svet. Mi u Srbiji, kao mali narod koji je praktično pod okupacijom poslednjih 16 godina, većinom okružen neprijateljskim nacijama i skoro potpuno okružen NATO paktom - tu privilegiju nemamo.

HADŽI STOJIČEVIĆ NAS PANIČNO POZIVLJE DA PRIPADNEMO IZVESNOM "RUSKOM MIRU", MAKAR SKONČALI NEGDE U PUSTOM SIBIRU

Za srpski narod danas, pripadnost "Ruskom miru" je praktično pitanje opstanka.

Tamo gde Rusija postavi i prepozna granice svog mira - tamo će i biti linija njene odbrane.

NE UČINIMO LI KAKO JE HADŽI STOJIČEVIĆ ZAPOVEDIO, KAJAĆEMO SE I BEZ JEBANJA

A ako Srbija ostane van tih granica biće, najdalje za deceniju-dve, anacionalna, multi-kulturalizovana i asimilovana i odmah zatim (a delimično i pre toga) izbrisana sa spiska suverenih država.

Kada dvoje u ljubavi stoje
Kada dvoje u ljubavi stoje

KOJI ĆE NAM, BRE, HADŽI STOJIČEVIĆU, KURAC SUVERENOST KAD IONAKO NEMAMO POJMA ŠTA ĆEMO S NJOM; ZAR NIJE ONDA BOLJE DA JE LEPO PREPUSTIMO PUTINU, PA NEKA ON ODLUČUJE O NAŠOJ SUDBINI, UMESTO DA MI BEZVEZE LUPAMO GLAVU

Zato je za nas u Srbiji danas, iako to možda na prvi pogled ne izgleda tako, pitanje definisanja i omeđavanja "Ruskog sveta" od strane Rusije, u stvari pitanje od životne važnosti za Srbiju.

A OPET, ZAŠTO BI BAŠ RUSIMA TREBALO DA SE PODAMO KAD IMA I DRUGIH VELIKIH SILA? ZA HADŽI STOJIČEVIĆA, MEĐUTIM, OSIM RUSIJE NE POSTOJI NIČEVO

Spazitelju spasavaj više!
Spazitelju spasavaj više!

Kroz vekove je Rusija pomagala pravoslavni narod na Balkanu. Nedavno sam imao prilike da pogledam istoriju svete Carske Lavre Hilandar na svetoj gori Atos: u biblioteci se nalazi knjiga iz XVIII veka pod nazivom "Knjiga prošnje u Rusiji" - kada je Srbija bila pod vlašću Turaka srpski manastiri su preživljavali tako što su kaluđeri išli da "prosjače u Rusiju".

MALO VAM JE, HOĆETE JOŠ? EVO VAM, NA

Rusija je nesebično pomagala i oslobađanje balkanske braće od Turaka. Prvi svetski rat je počeo kada sveti Carski mučenik Nikolaj II nije želeo da ostavi pravoslavnu srpsku braću na cedilu.

Uvek kada je, kroz istoriju, majčica Rusija bila u situaciji pomagala je i brinula za svoje "zapadne granice".

RUSIJA JE MUČENICA ISTO KAO I SRBIJA, A ZNAMO DA SE SLIČAN SLIČNOM RADUJE ČAK I KAD ZBOG TOGA GLADUJE

Sličan sličnom raduje
Sličan se sličnome raduje

U vremenima "nove smutnje" 90-tih, kada je Rusija bila u periodu anarho-liberalnog bezvlašća i vršljanja zapadnih plaćenika, Srbija je opet, kao jedina u tom trenutku još nepokorena predstavnica "istočnog, ruskog sveta", bila predmet nezapamćenog šikaniranja od strane "pobednika u hladnom ratu": ekonomskih sankcija, političkih ponižavanja, izopštena iz "svetskih političkih tokova" - izbačena iz svih međunarodnih organizacija i na kraju bombardovana.

Srbija, Crna Gora i Republika Srpska su u tom trenutku bile, može se slobodno reći, više na liniji ideja "ruskog sveta" nego sama jelcinovsko-gajdarska Rusija. Zato su i bile, prvo Republika Srpska a zatim i SR Jugoslavija bombardovane i vojno uništene.

VASKRS JE, VALJA PODSETITI NA NEBESKO POREKLO NAŠA DVA BRATSKA NARODA

Sličan se sličnome raduje
Sličan se sličnome raduje

Kako Božja Promisao ne ostavlja svoj pravoslavni slovenski narod sirotim - odmah nakon oktobarskog prevrata 2000. u Beogradu - kada je i poslednji otpor na "zapadnoj granici" ovog našeg "pravoslavnog sveta" slomljen - u Rusiji se dešava promena i Rusija kreće putem svog vaskrsenja iz pepela.

JESTE SVEVIŠNJI NA NAŠOJ, PRAVOSLAVNOJ STRANI, AMA NE MOŽE NI ON BAŠ SVE SAM DA POSTIGNE

Bog i Rusija
Bog i Rusija

Naravno, dugogodišnja liberalna okupacija i uništavanje nisu prošle bez posledica. Rusiji je bilo potrebno određeno vreme da se opet podigne i da počne da definiše svoj "svet".

PA DOBRO, HADŽI STOJIČEVIĆU, JE LI SE NAPOKON PODIGLA ILI SE I DALJE, S OPROŠTENJEM, DIŽE? ODGOVOR NAM EKSPRESNO STIŽE

Od "Minhenskog govora" predsednika V.V. Putina 2007. godine, počinje veliki povratak majčice Rusije na svetsku scenu ali i što je za nas Srbe još važnije, ponovno definisanje "ruskog sveta" i borba Rusije za svoje.

DOBRO 'AJDE, UBEDIO SI NAS; A SAD NAM RECI GDE SMO TU MI SRBLJI, TO JEST IMAMO LI IKAKVIH ŠANSI DA NAS PUTKO BAR OVAJ PUT PRIMI POD SVOJ TOPLI SKUT

Gde je Srbija danas 2016. na karti "ruskog sveta"?

Ako je reč o nekoj političkoj karti Evrope može se slobodno reći - duboko van ruskog uticaja. Kvislinške srpske vlasti streme pridruživanju EU, uključivanju srpske ekonomije u "evropsko tržište", pridruživanju NATO paktu i nekom utapanju Srbije u Evropu. Ali ako se pogledaju istraživanja javnog mnjenja i raspoloženje srpskog naroda - Srbija je i dalje, kao što je oduvek i bila - deo "ruskog sveta".

ZNAČI, NI TAMO NI OVAMO

NARODNA DUŠA 'OĆE, AL' DRŽAVNO DUPE KLOKOĆE

Pogledajmo samo nekoliko brojki zvaničnih istraživanja: pri izboru između EU i Rusije - 70% građana bira Rusiju; za pridruživanje NATO paktu bi glasalo manje od 10% građana Srbije; za pridruživanje EU bi glasalo 45% građana dok je 55% protiv; ruskog predsednika V.V. Putina podržava 72% građana Srbije (daleko više neko bilo kog srpskog političara ili političku partiju). Praktično narod želi na jednu stranu, a vlastodršci i korumpirana "elita" na suprotnu. I da sumorna stvarnost bude gora: na više-manje legitimnim izborima već godinama pobeđuju takvi evrofanatični vlastodršci!

KAKO JE TO UOPĆE MOGUĆE, CRNI HADŽI STOJIČEVIĆU? NETKO NAM STO POSTO TAJNO RADI O GLAVI, ALI TKO, POBOGU, TKO

Bog i Rusija... i Sulejman Spaho...
Bog i Rusija... i Sulejman Spaho...

Odgovor je veoma jednostavan: sveopšti medijski mraku u kome današnja Srbija prebiva i koordinirane aktivnosti prozapadnih NVO.

DA, DA, TAKO SMO I MISLILI... TE NVO, PIZDA IM MATERINA, NIŠTA DRUGO I NE ZNAJU DA RADE OSIM ŠTO ROVARE PROTIV SOPSTVENOG NARODA

U godinama posle oktobarskog prevrata 2000. - jedne od prvih američkih "obojenih revolucija", specijalni rat protiv srpskog naroda se nastavio. Desetine NVO su stvarale "ustanove civilnog društva" dok su mediji polako prelazili u vlasništvo zapadnih naručilaca i menjali svest prosečnog građanina. Finale ovog procesa je 2015. godina kada su po novom (evropskom) zakonu konačno svi mediji bili privatizovani. Sada više u Srbiji nema nijedne TV stanice koja nije u vlasništvu sa Zapada kontrolisanih osoba.

JEBEM MU MIŠA, PA ŠTA VIŠE ČEKAJU TI NAŠI RUSOFILI - TOLIKO IH SE NAMNOŽILO, A NIŠTA NE MOGU DA URADE; KAKO JE TO MOGUĆE

Patriotske, proruske, konzervativne partije postoje na srpskoj političkoj sceni. I one i deluju u periodima među izborima i imaju podršku. Ali usled potpunog medijskog mraka - vrlo je lako dezavuisati pojedinog političara ili pojedinu partiju neposredno pre izbora. Omiljena zapadna tehnika stvaranja privida "spektra političke ponude" i proglašavanja svih nezavisnih političkih subjekata "ekstremistima" i "ultra-nacionalistima".

SVE NAM TO MIRIŠE NA KRAJNJE SOFISTICIRAN DUŠEVNI INŽENJERING

Imperatore, volimo te!
Imperatore, volimo te!

Zapadni "inženjeri ljudskih duša" i stručnjaci za specijalni rat, kao i krajem 90-tih godina prošlog veka prilikom brobe protiv Miloševića: vrlo dobro znaju da nema smisla direktno "udarati" na srpske patriotske i proruske težnje. Umesto toga stvaraju kontrolisane "patriotske, proruske političke opcije" na patriotskom krilu koje nakon izbora čine ono što je u interesu nalogodavaca i finansijera sa Zapada.

REKLO BI SE, HADŽI STOJIČEVIĆU, DA SMO U JOŠ VEĆEM SRANJU NEGO ŠTO NAM SE ČINILO; IMAŠ LI MOŽDA NEKU IDEJU KAKO DA SE IŠČUPAMO IZ TE SEPTIČKE JAME

Kako srpski narod može da se ovome odupre?

Odgovor je vrlo jednostavan: bez pomoći Rusije - nikako!

A MOŽE LI TO MALO KONKRETNIJE

A kako Rusija može pomoći i ojačati svoj "srpski deo ruskog sveta"?

Kako braniti praktično "jugo-zapadnu granicu" ruske civilizacije?

Otvaranje svojih medija u Srbiji i jačanje patriotskog, konzervativnog i proruskog nevladinog sektora. Bez stvaranja nezavisnog i objektivnog izvora informacija i stvaranja nevladinog sektora koji bi promovisao i štitio porodične i konzervativne društvene vrednosti, neprestano i kontinuirano a ne samo "u naletima" - od većinskog patriotskog biračkog tela će se malo-po-malo, od izbora do izbora, otkidati najviše mladi.

(Treba imati u vidu osobenost srpskog mentaliteta: inat. Mnogo je lakše (i jefitinije) mlade privoleti da prvi put glasaju za neku stranku nego "starog glasača" nagnati da promeni političku opciju. Pre neće glasati uopšte, ako ga je njegova partija razočarala, nego što će glasati za one koji su mu do juče bili odvratni. Time se delimično i objašnjava visok stepen apstinencije na izborima.)

NETKO OČIGLEDNO OPASNO JEBAVA BAĆUŠKE, INAČE BI NAM VALJDA VEĆ ODAVNO PRITEKLI U POMOĆ

Srbija Republika!
Srbija Republika!

Današnje tehnike i običnog i specijalnog rata su neverovatno napredovale. I Rusija ide u korak sa stvaranjem novih raketa, oklopnih vozila i pešadijskog naoružanja. Ali u tehnikama specijalnog rata iz nekog razloga kasni. Šta može biti uzrok ove tromosti? Nije na meni da sudim ali čini mi se - kadrovi i organizacija u ove dve oblasti: mediji i NVO.

HADŽI STOJIČEVIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIVA ZAŠTO SU MU SE KRASTAVCI OGADILI ZA CEO ŽIVOT

Kako mladom (verovatno na Zapadu) školovanom, neoženjenom, uspešnom moskovskom "media-menadžeru" objasniti da naše (i grčke) ćerke u osnovnoj školi uče da navlače prezervativ na krastavac? Da srpski ministar obrazovanja predlaže ukidanje veronauke u školama? Da se na našim ulicama organizuju "parade homoseksualaca" i da to naši sinovi gledaju. Za njega to nisu problemi. On živi u slobodnoj Rusiji.

A DA JE KRASTAVAC BIO BAR ZA NIJANSU KISELIJI, HADŽI STOJIČEVIĆ BI GA VEROVATNO SMAZAO U SLAST

Neverovatno ali istinito: da je na njegovom mestu bio neki ozbiljan, sredovečan "oficir u penziji" (poželjno prekaljen na frontu) - verovatno bi više razumeo a i šire i dublje shvatio problem. Da budem iskren: posle tog sastanka sam shvatio zašto se V.V. Putin oslanja na kadrove iz "bezbednosnih struktura" prilikom obnove Rusije.

AKO JE ČAK I HADŽI STOJIČEVIĆ ISPUŠIO KOD RUSA DOK IH JE MOLIO ZA POMOĆ, ČEMU TEK DA SE NADAMO MI OBIČNI SMRTNICI NAKON ŠTO NAM JE NVO SEKTOR TOTALNO ISPRAO MOZAK

Bog i Rusija
Bog i Rusija

U "post-Miloševićevskoj demokratskoj" Srbiji, SAD i razni zapadni fondovi već decenijama izdašno finansiraju NVO-sektor. Ovo čak više i nije neka tajna. Očito je da su tokom proteklih deceniju i po, koordinirane iz jednog centra ove NVO zajedno sa medijima uspele da potpuno promene porodični model društva, da u centar svog delovanja stave razbijanje porodice i patrijarhalnog načina života i da promovišu srbima oduvek potpuno stran sistem vrednosti.

NAROD GLADUJE, A ONI OTVARAJU JEBENE SIGURNE KUĆE ZA NEKAKVE RAZMAŽENE ŽENTURAČE, KOJE NI NAJOBIČNIJI ŠAMAR NE UMEJU ĆUTKE DA OTRPE

Ovo je Srbija!
Ovo je Srbija!

Krajnji jug i jugo-istok Srbije (Vranje i Pčinjski okrug) su nerazvijena oblast gde je siromaštvo i odsustvo mogućnosti za zaposlenje najveći problem. To je verovatno najpatrijarhalniji deo Srbije. I u toj oblasti gde je narodu najpotrebnije da se otvore fabrike, da se otvore radna mesta da bi mladi mogli da zasnivaju porodice, Evropska komanda američke vojske ulaže 213.000 dolara u otvaranje "sigurne kuće" za žene koje beže od "porodičnog nasilja"! Da, dobro ste pročitali: Evropska komanda američke vojske!

IZMIŠLJAJU KAKO IH MUŽEVI KOBAJAGI TUKU, A U STVARI PLANSKI RADE NA ZATIRANJU TRADICIONALNE SRPSKE OBITELJI

Naravno, nedugo po otvaranju ove "nove sigurne kuće" kako se i očekivalo u ovoj regiji se dogodila "eksplozija porodičnog nasilja" i registrovano je mnogo, mnogo više slučajeva porodičnog nasilja. Organizovan je "sos telefon" na koji su "žrtve" mogle da prijave nasilje, slučajevi nasilja prijavljeni na ovaj način su počeli redovno da se pojavljuju u SMI,... jednom rečju počela je koordinisana akcija na razbijanju porodica kroz reklamiranje "porodičnog nasilja".

JEDVA ČEKAJU DA TUŽAKAJU SVOJE ROĐENE MUŽEVE, I TO SAMO ZATO ŠTO IM SE KATKAD U AFEKTU MALO OTKAČI RUKA, A KAD IH TERAŠ DA RAĐAJU PRAVE SE BLESAVE

Ovo je Srbija!
Ovo je Srbija!

I naravno ako se u svim medijima odjednom govori o "zlostavljanim ženama" a nigde se ne pojavljuju žene koje rađaju i brinu o svojoj porodici - vremenom devojke i žene počinju da prihvataju ulogu žrtve koja je obespravljena i koja "nije za zlostvljački zatvor" kakav su brak i porodica.

NVO, MEDIJI, VLAST, OPOZICIJA - SVI SU U SLUŽBI ZAPADA, A SAD JOŠ I SVE TE TOBOŽ "UMLAĆENE I OBESPRAVLJENE" ŽENETINE; IZGLEDA DA JE DO TE MERE SVE OTIŠLO U NJEŽNIK KRASNI DA NAM ČAK NI PUTIN VIŠE NE MOŽE POMOĆI

Tajna je kako da se običan građanin zaštiti od ovakvog specijalnog rata bez pomoći Rusije? Tokom proteklih godina pojavilo se sijaset pravoslavnih udruženja i organizacija za zaštitu porodice, za promovisanje rađanja,.... ali kod svih su problemi isti: nedostatak finansiranja i nedostatak medijske podrške. Za novac koji je Komanda američke vojske uložila u samo jedan projekat "sigurne kuće" mogla bi da se otvori ruska internet ili kablovska TV! Ali izuzetno komplikovan način apliciranja za podršku iz Rusije onemogućava da se bilo kakav veći ruski projekat ostvari u Srbiji a kamoli da se ostvari dugoročniji uticaj i Srbija "omeđi" kao deo "ruskog sveta".

Srbija Putinu već okrenula leđa
Srbija Putinu već okrenula leđa

izvor: e-novine.com-131572