Po čemu ćemo pamtiti Bakira Izetbegovića

Po čemu ćemo pamtiti Bakira Izetbegovića

Po čemu će Bakira Izetbegovića zapamtiti mlađi naraštaji?

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

• Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA je na obilježavanju 20-godišnjice od parafiranja Daytonskog mirovnog sporazuma rekao da "budućnost BiH pripada generacijama koje će se u njoj rađati i odrastati"...

Objavljeno: 24. nov 2015 | Azra Dz.

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA je na obilježavanju 20-godišnjice od parafiranja Daytonskog mirovnog sporazuma rekao da "budućnost BiH pripada generacijama koje će se u njoj rađati i odrastati", i postavio između ostalog retoričko pitanje "kako će nas i po čemu zapamtiti mladi naraštaji...?

Bakir Izetbegović je na kraju svoj političkog života. Troši drugi i posljednji mandat u Predsjedništvu BiH, a i SDA će u bliskoj budućnosti trebati reforme u kojima će morati sa političke scene otići "stara garda" SDA-ovih političara, kojoj pripada i Bakir Izetbegović.

Pokušat ćemo nabrojati samo neke od mogućnosti i (ne)djela po kojima će Bakira Izetbegovića pamtiti mlađi, ali i stariji građani BiH i to dugo!

Evo neke od mogućnosti po kojima može biti zapamćen Bakir Izetbegović:

- Pamtit će ga po kupovini Audiju A8 od oko 220.000 KM u kojem se vozi kao bošnjački član Predsjedništva BiH!

- Pamtitet će ga kao izrazito netalentovanog političara, lošeg govornika, nikakvog državnika!

- Pamtit će ga po banalnim i smiješnim izjavama!

- Pamtit će ga po bogatstvu, dok bude uživao u penziji trošeći ga!

- Pamtit će ga po izjavi o "Zari" u prijateljskom shoping centru!

- Pamtit će ga kao predsjednika najsiromašnije i najpropalije države u Evropi za što je itekako zaslužan i on sam!

- Pamtit će ga kao sina i nasljednika poznatijeg oca rahmetli Alije Izetbegovića. Neki će reći da je Alija prvi predsjednik nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine, a neki će reći posljednji predsjednik!

- Pamtit će ga po tom što se navodno čitav rat "krio" u trezoru Centralne banke BiH, dok su djeca, sinovi običnih Bosanaca i Hercegovaca ginuli i krvarili na ratištima širom BiH!

- Pamtit će ga kao predsjednika stranke koja je dugogodišnjom vladavinom najzaslužnija za potpuni propast društva, ekonomije i države Bosni i Hercegovine!

- Pamtit će ga kao "prvog u Bošnjaka" kada je Bošnjacima i njegovom krivicom nikad gore u dugoj historiji postojanja, a on nema pojima kako da im pomogne!

- SDA na čijem čelu je Izetbegović je najzaslužnija za pljačkašku privatizaciju i propast privrede, siromaštvo, nezaposlenost, nastanak tajkuna, obespravljivanje radnika i uništenje seljaka!

- Pamtit će ga kao šefa stranke zaslužne za najbrutalniji nepotizam, zbrinjavanje rodbine, sestrića, dajdžića i amidžića, supruga, ljubavnica, podmlatka itd.

- Pamtit će ga po supruzi Sebiji Seki Izetbegović, glavnoj kandidatkinji za rukovodeća mjesta u zdravstvu u Sarajevo, koja uvijek na konkursu superiorno "pobijedi" sve druge kandidate. Prvo u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš", a sade se sprema na "juriš" u Klinički centar Sarajevo!

- Pamtit će ga po izboru "sjajnih" SDA-ovih kadrova, bolje rečeno "elementarnih političkih nepogoda" ili "prirodnih katastrofa": zukića, sarajlića, zvizdića, čampara, novalića, osmanovića, borovaca, memića, efendića, akšamija, konakovića...

- Pamtit će ga nažalost samo po lošem, a ni po čemu dobrom!

izvor: cazin.net