Rat je dogovoren: Tko će odgovarati za mrtve?

Rat je dogovoren: Tko će odgovarati za mrtve?

Slobodan Milošević, Alija Izetbegović, Franjo Tuđman and U.S. Secretary of State Warren Christopher, Wright-Patterson Air Force Base in Dayton, Ohio - Nov. 21, 1995., AP Photo/Joe Marquette, File
Milošević, Izetbegović, Tuđman and Warren Christopher, Dayton, Ohio - Nov. 21, 1995., AP Photo/Joe Marquette, File

• Miloševići su na kraju rata sa novcima pobjegli u Rusiju - a Tuđmanovi nasljednici navodno žive skromno - iako je poznato da je početkom 90-ih sa početnim kapitalom tada velikih milijun DM - Tuđmanov unuk Dejan Košutić otvorio Kaptol banku

Objavljeno: 08. maj 2016 | Urednik: Ermin Kadić

Što su ratne vođe radile dok se ubijalo, palilo i silovalo?

Usred rata, raznoraznih vojski, paravojski, plaćenika, klanja, ubijanja, paleži i pljački... troje ratnih vođa Hrvata, Srba i Bošnjaka, Tuđman, Milošević i Izetbegović imaju zajedničke banke u inozemstvu i zajedničke bankovne račune za obavljanje raznoraznih transakcija!?

Za Miloševića tokom rata novce nisu prali, kao što režimski mediji pokušavaju prikazati, ni Rusi ni Kinezi ni Grci - nego "braća" Hrvati!? Financijski transferi su išli Beograd-Cipar, Cipar-Zagreb, na tajni račun kod zagrebačke banke koji je dalje transferiran u:

  • Anglo Yugoslav bank limited - u Londonu
  • Bank Franco Yugoslav - u Parizu
  • IHB internacional handelsbank Ag - u Frankfurtu i
  • Adria bank AG - u Beču (poznatoj udbaškoj banci koja je likvidirana čim se počelo njuškati po njoj)

Izetbegović je tu bio "druga liga" - manje važan. Usred rata dva glavna lidera (i krojača naših sudbina), Milošević i Tuđman navodno "ljuti suparnici", bili su većinski suvlasnici banke Bank Franco Yugoslav u Parizu i za zajedničkog predsjednika banke su postavili Miloševićevog brata - Boru Miloševića!!

Borislav Bora Milošević
Borislav Bora Milošević

Čovjek mora na ovo progutati knedlu i sjetiti se svih onih koji su poginuli, ostali 100 postotni invalidi ili kasnije sebi oduzeli život i svih danas osiromašenih građana, bez posla i budućnosti!

Je li vrijedilo to - Imamo Hrvatsku?

Naravno da nije!

Republike su se mogle i mirnim putem razdvojiti jer je to Ustav SFRJ dozvoljavao.

Kako je Slovenija bez žrtava izašla iz Jugoslavije?

A ponovno nemamo Hrvatsku jer se za to potrudila korportivna fašistička organizacijha HDZ-SDP koja nas je zahvaljujući 600 tisuća nepostojećih glasova, na prijevaru utrpala u EU! Zbog toga mi, narod, možemo izaći iz nje bez da pitamo ove zločince!

Dakle, svih ratnih godina 92-3-4., hrvatska vlada, po nalogu Franje Tuđmana, paralelno sa srpskom vladom, po nalogu Slobodana Miloševića, donosi odluke o dokapitalizaciji banaka u inozemstvu i rade preko tih banaka kao da se ništa nije dogodilo.

Hrvoje Šarinić
Hrvoje Šarinić

Hrvoje Šarinić, koji je više od 20 puta odlazio kod Miloševića - jedan je od potpisnika tajnih računa u Villachu. Iz Jugoslavije je, što se zna, izneseno najmanje 150 milijardi eura i to:

  • oko 50 milijardi dolara iz Slovenije
  • oko 55 milijardi eura iz Srbije
  • oko 48 milijardi eura iz Hrvatske
  • oko 10 milijardi eura iz BiH i
  • oko 3 milijarde eura iz Crne Gore

Operacija izvlačenja novca započela je krajem 80-ih i početkom 90-ih

Franjo Gregurić i Josip Manolić
Franjo Gregurić i Josip Manolić

Kada se počelo otkrivati i kada se doznalo da će se zajednička sredstva Jugoslavije morati vratiti novonastalim državama - režim u Beogradu i Zagrebu odlučuju ta sredstva prebaciti na objedinjene tajne račune pod kontrolom Hypo grupe. U toj mafijaškoj mreži imenovali su 20-tak povjerenika. Glavni koordinator za Hrvatsku bio je ratni premijer i profiter Franjo Gregurić.

Za povjerenike su se otvarali šifrirani računi, a istovremeno sa Hypo grupom potpisivali skrbnički Ugovori. Potpisivanjem tih Ugovora Hypo grupa postaje skrbnik i može te novce dalje reinvestirati u svoje operacije na Balkanu - kao svoj vlastiti novac.

Tako je Banka Hypo Klagenfurt, koja je imala temeljni kapital 25 milijuna eura, plasirala 50 milijardi eura investicija!

HYPO

Niti jedna istraga (istraživali su istražitelji iz Njemačke, Austrije, Švicarske) nije dokazala porijeklo novca. Naravno da nije jer su "veliki" igrači u igri, a koji to lopovi vole priznati pljačku nezapamćenih razmjera u novijoj svjetskoj povijesti i vratiti vlasnicima - narodu novac!

Europska komisija pere ruke iako bi morala pokrenuti istražne radnje i imenovati europskog državnog odvjetnika. Oni su jednostavno pilatski oprali ruke i prebacili sve na domaće pravosuđe - itekako svjesni kakvo je ex-yugo pravosuđe.

DORH i hrvatska policija mogu vrlo brzo vratiti sve u prvobitno stanje, jasno ako žele. Ako neće oni onda moramo mi, jer su to novci svih nas građana, kako Hrvatskih tako i svih drugih opljačkanih republika. (globalcir)

izvor: globalcir.com-5597