Konačni raspad vlasti? Oglasio se Karamarko!

Konačni raspad vlasti? Oglasio se Karamarko!

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

• Ana Karamarko, supruga prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka, u intervjuu za "Jutarnji list" od srijede, rekla je kako posao njezine agencije "Drimia" nema veze s politikom niti je kad obavljala poslove za "Peritus savjetovanje" u vlasništvu Josipa Petrovića koji bi bili u interesima MOL

Objavljeno: 10. maj 2016

U "Nacionalu" je objavljeno da je lobist mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savjetovanja tvrtki u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Karamarko. Navodi i kako je, uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast, njegovoj tadašnjoj partnerici, a sadašnjoj supruzi Petrovićeva tvrtka platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna za usluge savjetovanja.

"Moja tvrtka imala je ugovor s tvrtkom Peritus savjetovanje (u vlasništvu Hosipa Petrovića) i bila sam upoznata s njihovim radom onoliko koliko je to bilo bitno za poslove koje smo obavljali mi kao marketinška agencija. Riječ je o uobičajenom ugovoru o pružanju agencijskih usluga iz područja marketinga i komunikacija. Tvrtka Drimia nikad nije obavljala nikakve poslove za Peritus savjetovanje koji bi bili u interesima MOL-a", rekla je Ana Karamarko.

Na pitanje koliku je naknadu dobila za te usluge, odgovorila je da je, što se tiče iznosa od 60.000 eura, "važno reći da je to dvogodišnja naknada s uključenim PDV-om". Potvrdila je da su ona i njezin suprug prijatelji s Petrovićem i njegovom obitelji, ali i dodala kako je njezin suprug, zbog prirode posla kojim se bavi, uvijek povlačio jasnu crtu između poslovnog i privatnog.

"Onoga trenutka kad je postalo izvjesno da bi moj suprug mogao postati član Vlade, gospodina Petrovića obavijestila sam da raskidamo ugovor. Na vrijeme sam raskinula suradnju s tvrtkom 'Peritus savjetovanje' upravo zbog okolnosti koje su se promijenile dolaskom HDZ-a na vlast i moga supruga na spomenute funkcije", rekla je Ana Karamarko za "Jutarnji".

izvor: hr.n1info.com-a123244

 

Otkaz novinarki koja je pisala o Ani i Tomislavu Karamarko

• Oriana Ivković Novokmet, novinarka tportal, dobila je otkaz samo dan nakon objave teksta o Ani i Tomislavu Karamarko pod naslovom "Tvrtka paravan: Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu nuklearnu vezu?"

Objavljeno: 10. maj 2016

U jučer objavljenom članku, Ivković Novokmet pisala je i o HDZ-ovom ministru poduzetništva i obrta Darku Horvatu, koji je prošli tjedan u Sarajevu izjavio kako se Hrvatska treba uključiti u projekt nove mađarske nuklearne elektrane Paks.

U nastavku se dodaje kako je Horvatova izjava zanimljivija upravo zbog činjenice da Paks gradi ruski Rosatom, koji je u Hrvatskoj, kako navodi Ivković Novokmet, "po svemu sudeći imao paravan-tvrtku Migrit solarna energija za ulaganje u Finskoj. Direktorica Migrita Oksana Dvinskykh donatorica je HDZ-a, bivša poslovna suradnica i bliska prijateljica Ane Karamarko", navodi se u tekstu.

izvor: hr.n1info.com-a123274

 

Afera Konzultantica mogla bi biti vrhunac krize ove vlasti (VIDEO)

• Gost Dnevnika u 18 bio je politički analitičar Ivan Rimac, koji je komentirao takozvanu aferu "Konzultantica"

Objavljeno: 10. maj 2016

:: Je li ovo vrhunac krize među koalicijskim partnerima, svjedoci smo konstantnog prepucavanja, no koliko su odnosi narušeni, je li se otišlo predaleko?

"Ovo bi mogao biti vrhunac. Članovi Mosta su u nekoliko navrata napomenuli da je što se tiče Ine njihov stav vrlo jasan, da će braniti nacionalne interese. Ova afera baca sjenu na njihovu suradnju s HDZ-om. Ovdje se ne radi o klasičnom sukobu interesa, već o opasnosti da se djeluje štetno po državu i njene interese."

:: Radi li se ipaki i dalje samo o odmjeravanju snaga jer su svi napadi osobne prirode, a i Most i Domoljubna koalicija uz to ponavljaju mantru o nastavku zajedničkog rada i reformama?

"Mislim da svaki put kad most prigovori HDZ-u netko od HDZ-ovaca napadne tog Mostovca. Slično je bilo oko MUP-a, smjene kadrova, isto je bilo kada su bile u pitanju rasprave oko tajnih službi. Ponavlja se scenarij da ako dođe neko iz Mosta s primjedbom dođe netko iz HDZ-a i na osobnoj razini napadne tog zastupnika Mosta.

"Reforme mi još nismo dočekali. Samo smo dočekali da se spominju rezovi. Ono što je tipično je da se Most sve više i više klima i osipa u pogledu broja ljudi koji bi eventualno glasali za da u Saboru dođe do glasovanja o povjerenju Vladi. Ova afera ima veliki emocionalni naboj i ne vjerujem da će tako brzo potonuti u zaborav. Što se Mosta tiče sigurno će doći do osipanja članova koji neće više moći surađivati s HDZ-om."

izvor: hr.n1info.com-a123296