Afera Konzultantica je veleizdaja

Afera Konzultantica je veleizdaja

Petrina za Index: To nije samo sukob interesa, nego i veleizdaja

Konzultantica
Konzultantica

• Puhovski: U pristojnijoj državi Karamarko bi napustio svoju funkciju

• Vrdoljak za Index: Ako su ugovori autentični, Karamarko mora odstupiti

• Lobist MOL-a platio najmanje dva milijuna kuna Karamarkovoj supruzi da ga savjetuje

Objavljeno: 10. maj 2016

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina za Index je komentirao slučaj lobista MOL-a Josipa Petrovića koji putem svoje tvrtke gotovo pune dvije godine plaćao konzultantske usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko.

"Sve je to premreženi interes. Naravno da je sukob interesa ako žena prvog potpredsjednika Vlade prijateljuje ili radi u tvrtki koja lobira protiv hrvatskih nacionalnih interesa. To nije samo sukob interesa, to je puno gore od toga. Moglo bi se svrstati i u kazneno djelo veleizdaje nacionalnih interesa", kazao je Petrina.

Naglasio je kako se ne može lobirati za MOL i biti obiteljski prijatelj prvog potpredsjednika Vlade.

"Jasno je da je ovdje riječ o nečem puno većem od sukoba interesa", kazao je Petrina i dodao da će Cvitana u saboru pitati kakvi su koraci poduzeti u prodaji nacionalnih interesa RH.

Smatra da bi Karamarko minimalno trebao ponuditi ostavku kao moralan čin.

izvor: index.hr-892431

 

Gotovo 95% čitatelja Indexa smatra da bi Karamarko zbog afere Konzultantica trebao odstupiti

Objavljeno: 10. maj 2016

AFERA Konzultantica, u središtu koje se nalaze potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i njegova supruga Ana Šarić, glavna je tema dana u Hrvatskoj.

Podsjetimo, kako je objavio Nacional, Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

Vijest o povezanosti uže Karamarkove obitelji s lobistima MOL-a izazvala je brojne reakcije u javnosti, a došlo je i do novog sukoba na relaciji Most-HDZ, u središtu kojeg su Miro Bulj i Andrija Mikulić.

U popodnevnoj anketi pitali smo vas mislite li da Karamarko nakon ove ankete treba odstupiti.

Iako rezultatima internet anketa uvijek treba pristupati s oprezom, Indexova popodnevna anketa dala je zanimljive rezultate. Na anketu je odgovorilo nešto više od 5200 ljudi, a čak 94,83% svih koji su odgovorili smatra da Karamarko treba odstupiti s dužnosti. Onih koji smatraju da ne treba odstupiti je 4,02%, dok je onih koji ne znaju svega 1,15%.

Naravno, anketa je rađena tek da provjerimo glas naroda, a za izradu ankete nije korištena stručna metodologija te ona kao takva sklona pogreškama.

izvor: index.hr-892559