Misterija u Srebrenici!!

Misterija u Srebrenici!!

Upalider svjetlo, Zaime!

MISTERIJA U SREBRENICI: Nepoznato ko stoji iza kandidata za načelnika Huseina Memića

Bakir Izetbegović
Upali svjetlo, Zaime!

• "Čuo sam da se prijavio još jedan nezavisni bošnjački kandidat. Ne znam o kome je riječ, ali ono što znam jeste da imam apsolutnu podršku svih mojih Srebreničana"

Objavljeno: 11. maj 2016

Pored Ćamila Durakovića, Srebrenica će imati još jednog bošnjačkog kandidata za načelnika ove opštine.

Radi se o Huseinu Memiću koji će biti nezavisni kandidat. On je juče Centralnoj izbornoj komisiji predao svoju prijavu.

Za sada se ne zna ko stoji iza njega, ni koji su njegovi motivi da se kandiduje za načelnika. Nakon što je vijest objavljena, na društvenim mrežama oglasili su se brojni Srebreničani koji su negodovali zbog ovog poteza, te Husejnovića prozvali izdajnikom.

Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković danas će u prostorijama Centralne izborne komisije predati prijavu za kandidaturu za načelnika Srebrenice.

Iza Durakovića kao nezavisnog kandidata stoje stranke ujedinjene u probosanski front na lokalnim izborima u Srebrenici - SDA, SBB, SDP BiH, Demokratska fronta i Stranka za BiH.

- Čuo sam da se prijavio još jedan nezavisni bošnjački kandidat. Ne znam o kome je riječ, ali ono što znam jeste da imam apsolutnu podršku svih mojih Srebreničana. I vjerujem u njih kao što su oni uvijek vjerovali u mene, a vjeruju i sada. Srebrenicu ne smijemo izgubiti i nećemo ako Bog da, kazao je za NAP Duraković.

Podsjećamo, pored Ćamila Durakovića, kandidat za načelnika Srebrenice ispred srpskih stranaka biće Mladen Grujičić i za sada nisu najavljene druge kandidature.

izvor: slobodna-bosna.ba-31685