RS naoružava islamske ekstremiste

RS naoružava islamske ekstremiste

Muslimanska braća naoružavala se iz Laktaša i Gradiške

Vehabija Dodik
Vehabija Dodik

• U akcji usmjerenoj na prekidanje krijumčarskog lanca oružja koje je završavalo u rukama radikalne islamističke organizacije Muslimanska braća u Švedskoj uhićeno je pet osoba

Objavljeno: 12. maj 2016

Pet osoba uhićeno je danas na sjeveru BiH zbog sumnje u povezanost s međunarodnim krijumčarenjem oružja, priopćeno je iz MUP Republike Srpske. Radi se o akcji usmjerenoj na prekidanje krijumčarskog lanca oružja koje je završavalo u rukama radikalne islamističke organizacije Muslimanska braća u Švedskoj.

U okiru međunarodne policijske akcije naziva Volf RS izvršeni su pretresi na sedam lokacija u Gradiški i Laktašima. Uhićeno je pet osoba i zaplijenjen velik vojni arsenal, navodi se u priopćenju MUP Republike Srpske.

Akcija Volf RS provedena je u suradnji s policijom Švedske, a uhićenje i pretresi izvršeni su po nalogu Tužiteljstva BiH. Prilikom pretresa pronađena veća količina naoružanja, oružja, oruđa i druge vojne opreme. Jedna osoba, kako se dodaje u priopćenju, ranije je uhićena u Švedskoj, a trenutačno dvije osobe nisu dostupne policiji.

Muslimanska braća je islamistički pokret osnovan Egiptu i smatra se najmnogobrojnijim i najutjecajnijim islamističkim pokretom 20. stoljeća te rasadnikom islamističkih ideja diljem svijeta i pokretom iz kojeg će proisteći neke od najmilitantnijih i najradikalnijih organizacija u muslimanskom svijetu.

izvor: dnevnik.ba