Serija oružanih pljački po Mostaru

Serija oružanih pljački po Mostaru

Drski razbojnici s kalašnjikovima upadaju u tvrtke po Mostaru

Mostar
Mostar

Objavljeno: 27. maj 2016

Serija oružanih pljački po Mostaru i okolici nastavila se i jučer kada su trojica muškaraca oboružana kalašnjikovom i pištoljem upala u skladište A2B brze pošte u naselju Bišće Polje. Kako doznajemo, oni su se oko 4.45 sati dovezli pred skladište u Audiju s ukradenim tablicama, a potom su pajserom provalili unutra. U skladištu su naletjeli na dvojicu radnika koji su radili noćnu smjenu, a u njih su uperili oružje te im navodno naredili da legnu na pod.

- "Dvojica razbojnika su ušla u skladište, a jedan je ostao ispred. Imali su pištolje i automatsku pušku" - rečeno nam je u Tužiteljstvu HNŽ.

Nakon što su "zalegli" radnike, pljačkaši su pokupili veću količinu paketa i s plijenom se odvezli prema jugu. Moglo se čuti kako je sve snimljeno na kamerama videonadzora.

Ovo je samo jedna u nizu pljački koje su se u zadnje vrijeme dogodile na mostarskom području, a mnoge su izvedene po istom scenariju.

Prije tri dana dvojica razbojnika su za vrijeme kišnog nevremena upali u Nove banke preko puta SPC Rondo u Mostaru, te su razoružali zaštitara i od radnica oteli novac s pulta.

Dva tjedna prije toga dvojica su razbojnika opljačkala benzinsku crpku OIL-AC u mostarskom naselju Ortiješ, a zanimljivo je kako su tada u rukama nosili kalašnjikov i pištolje, isto kao i ovom najnovijem slučaju upada u poštansko skladište.

Pred benzinsku su tada došli iz obližnje šume te zaskočili radnike koji su stajali ispred i dali im znak da uđu u crpku. Zaključali su ih u pomoćnim prostorijama te su jednom od radnika uzeli ključeve auta i u njegovom autu su pobjegli s novcem.

Par dana prije toga, razbojnici su opljačkali i tvrtku "Guma M" na Bišću polju. Tada su po noći provalili u tvrtku, a usred pljačke ih je presreo čuvar koji je zapucao u zrak da ih odvrati, no kriminalci su tada na njega povukli kalašnjikove. Zaplašili su ga i potom oteli sef iz tvrtke kojeg su kasnije odvezli na groblje u Kruševu gdje su iz njega izvadili novac. Par večeri prije te pljačke, slična se provala dogodila i u Gradskoj mrtvačnici na Bijelom Brijegu gdje su razbojnici s pajserom provalili u urede, čuvaru su zaprijetili pištoljem, pa se on zaključao u svom uredu, a oni su za to vrijeme pokušavali obiti sef u mrtvačnici, ali su tog puta ostali bez plijena.

Prošlog se pak mjeseca dogodila velika pljačka u Međugorju gdje su razbojnici pod okriljem noći provalili u zlatarnicu "Matej" na tamošnjem kružnom toku te odnijeli sefove s pola milijuna maraka u nakitu.

Zanimljivo je i to da se u veljači ove godine dogodila cestovna pljačka u Aleksin Hanu kod Mostara gdje su razbojnici presreli kamion, koji je prevozio brzu poštu iz Sarajeva u Mostar i iz njega ukrali pet transportnih kaseta. Tada su vozaču poštanskog kamiona napravili zasjedu i to tako što su inscenirali odron na putu. Jedan od razbojnika je u autu golf 2 išao ispred kamiona i to još od Jablanice, a pet kilometara prije mjesta gdje su obavili pljačku, Golfom je pretekao kamion i vozio se ispred njega sve do odrona. Kada se kamion zaustavio iza Golfa, tada je iz Golfa izašao maskirani razbojnik s automatskom puškom u ruci, a istog trena na magistralnu cestu iskočila su još dvojica naoružanih i maskiranih pljačkaša. Duge cijevi uperili su u vozača i rekli mu da ništa ne pokušava i da će ostati živ, te su ga savladali i vezali mu ruke ljepljivom trakom. Potom su ušli u kabinu i desetak minuta su preturali po pošiljkama. Uzeli su neke pakete, a na odlasku su vezanom vozaču rekli da ostane miran i da ne brine, jer će oni, umjesto njega, pozvati policiju. Tada su sva trojica sjela u golf i pobjegla s ukradenim paketima.

Još sredinom prošle godine zabilježen je slučaj kada su dvojica razbojnika s automatskim puškama pokušali opljačkati jednu tvrtku na Bišću Polju, ali su tada odustali i pobjegli u bijelog Golfu. Iz policije, koliko je poznato, još nisu uspjeli riješiti niti jedan od ovih slučajeva.

izvor: dnevni-list.ba