Pukla tikva Avazovska

Pukla tikva Avazovska

Pukla tikva između Radončićevog "Avaza" i Bakira Izetbegovića - dojučerašnjeg "Avazovog" miljenika

Ibrahim Halilović
Ibrahim Halilović

• NOVINARKA "DNEVNOG AVAZA" EDINA LATIF JE PRLJAVI VEŠ BAKIRA IZETBEGOVIĆA NE SAMO SKRIVALA OD JAVNOSTI, VEĆ JE POMAGALA DA SE ON GOMILA, A B. IZETBEGOVIĆ USPNE NA NA NAJVIŠU DRŽAVNU FUNKCIJU

• Ako ikada B. Izetbegović bude morao odgovarati za sve otužbe koje iznosi novinarka "Avaza" Edina Latif, ista novinarka bi morala odgovarati ne samo što je te prljave rabote prikrivala, nego i pomogla B. Izetbegoviću da se uspne na najviše mjesto u državi

Objavljeno: 13. nov 2011 | Ibrahim Halilović

Povod novinarki "Dnevnog avaza" Edini Latif za pisanje tri opširna otvorena pisma u kojima iznosi na vidjelo hrpe ustajalog prljavog veša Bakira Izetbegovića je nedavni interview aktualnog predsjednika države dat glavnoj urednici "Oslobođenja" Vildani Selimbegović.

U tom interviewu je dojučerašnji miljenik "Avaza" B. Izetbegović naružio njemu do tada dragi "Avaz" rekavši i kako ne postoji "Avaz" - već samo njegov vlasnik Radončić - to je bio jedan od razloga da "Avaz" (Radončić) iz pera Edine Latif ospe paljbu na B. Izetbegovića iznoseći prljavi veš koji se nakupio za proteklih dvadesetak godina - od toga velika hrpa pred očima, do danas slijepe i gluhe novinarke "Avaza" Edine Latif.

Kakvo novinarstvo, takvi i političari i - obrnuto!

Da je novinarka Edina Latif iznosila na vakat sve što ne valja kod B. Izetbegovića, sve što jeste i što tukne na kriminal i mafiozluk, ne bi se nakupilo toliko prljavog veša. Ali, Latifova ne samo što nije iznosila na vidjelo prljavi veš B. Izetbegovića za kojeg je znala i pomogla u njegovu gomilanju.

Taj prljavi veš ne bi počeo zaudarati da nije dirnut Radončić, vlasnik "Avaza" koji upošljava Edinu Latif.

Sukob "Avaza" i B. Izetbegovića je sukob različitih interesa, javnih i tajnih, prljavih i ružnih; to je priča o nakaradnim političarima i nakaradnim i poslušnim novinarima. To je ružna trakavica o političarima bez morala i skrupula i, feljton o novinarima bez imalo profesionalne etike i srama pred javnošću.

Niti političar B. Izetbegović služi narodu i državi, niti novinarka služi istini, mada se i političar B. Izetbegović i novinarka Edina Latif pozivaju na tu istu javnost - političar na birače, novinar na čitatelje. K tome - ni B. Izetetbegović ne štiti bošnjačke intesrese, niti "Avaz" štiti interese Bošnjaka, iako se u njih zaklinju.

"Avaz" i B. Izetbegović rade protiv tih interesa - B. Izetbegović pohlepom i mafijaškim rabotama - koje objelodanjuje sada "Avaz", koji ih je skrivao od javnosti - sve u interesu svoga gazde.

Ne zna se ko je gori i ogavniji; "političar" i "državnik" B. Izetbegović ili "hrabra" "novinarka".

B. Izetbegović je pred očima "novinarke" uspješno dugo plivao, po njenim navodima, u mutnim vodama kriminala. Ali imajući fajde od tog i takvog B. Izetbegovića - ona, Edina Latif se dugo vremena stavljala u službu toga istoga B. Izetbegovića i pomagala mu da sakrije prljavi veš kako bi zajedno obmanuli javnost i birače.

Tako je Edina Latif, pomagala B. Izetbegoviću u izbornoj kampanji za predsjednika SDA i države, pisala odgovore za njegove interviewe, a u isto vrijeme je skrivala, a znala je za njega, prljavi veš B. Izetbegovića. To je opasna sprega politike i novinara; bude li ikad B. Izetbegpvić odgovarao za sve optužbe koje mu stavlja javno na teret Edina Latif, i Edina Latif bi morala odgovarati za skrivanje i potpomaganje izvršitelja prljavih, rabota, mafiozluka, ako ne pred krivičnim sudom, onda pred sudom javnosti.

Možda pripadam starom soju novinara - koji nikad i nipošto nije htio prešutjeti istinu, ma ko bio u pitanju i koju je odmah po saznanju iznosio na uvid javnosti, ma koliko to koštalo. Zbog toga su mi lokalni moćnici oduzimali kameru u nekoliko navrata, zabranjivali raditi u Šipovu i Mrkonjiću, tužakali Centralnom komitetu i SSRN, sudovima, progonili milicijom, zatvarali u Crnu kuću..., uzimali obitelj kao taoce, ali nikada nisam pokleknuo, ni u miru ni u ratu, niti bio nečiji pijun. Stoga imam pravo i na ove redove.

Ovo današnje novinarstvo - ne samo Edine Latif - gadi mi se do povraćanja.
Jer da je gospođa Latif iznijela u javnost prvo svoje saznanje o prljavim rabortama njoj bliskoga i dragoga B. Izetbegovića, on ih ne bi toliko napravio, a javnost ne bi oguglala na svaku vrstu lopovluka, kriminala, korupcije, razaranja ekonomije i države, sve za lični račun pojedinaca i njihovih novinarskih sluga.

Edina Latif
Edina Latif

Da bi čitateljima "Avaza" što više ogadila baš svoga miljenika B. Izetbegovića i njegovu obitelj - u nizu drugih, nevjerovatnih, Latifova iznosi podatak kako supruga B. Izetbegovića nosi dijamantnu ogrlicu vrijednu 200.000 maraka.

Samo koji red kasnije - Edina Latif piše kako je B. Izetbegović primio od "Avaza" kao izdavača "Sabranih djela" A. Izetbegovića 150.000 hiljada maraka.

I dijamantna ogrlica vrijedna 200.000 maraka i honorar isplaćen B. Izetbegoviću za sabrana djela njegova oca - kao i sve druge prljave rabote B. Izetbegovića bile bi strogo čuvana tajna novinarke "Avaza" da joj nije iznenada proradio "novinarski nerv" kada je do tada "Avazov" miljenik i njen intimus kojeg je i ona gurala i potpomagala u kampanjama za predsjednika SDA i daytonske BiH - prešao u neprijateljski tabor "Oslobođenja".

Time je od prijateljskog "Avaza" - zaštitnika svoga prljavog lika i djela -B. Izetbegović dobio najljućeg neprijatelja.

I ovaj belaj između B. Izetbegovića, kao predsjednika države - kojeg Latifova oslovljava familijarno sa "Bakire", a kada mu se obraća zamjenicom - onda ono "ti" piše malim početnim slovom - dokaz je kako ovaj daytonski nelegalni sistem njedri ne samo opasan soj političara koji rade o glavi i narodu i državi, nego i novinara koji svu tu pogan ne samo skrivaju, nego aktere u zvijezde ukivaju i sudjeluju u gomilanju nečisti, sve dok jednoga dana ne pukne tikva, ali ne zbog interesa države i naroda, ili etike novinarske profesije i osobnog digniteta, već zbog ličnih interesa.

Stoga - ojačajmo front za Republiku Bosnu i Hercegovinu - gdje ovakvi političari kao B. Izetbegović ne bi bili mogući, ali ni njihove poslušne sluge i vodonoše poput novinarke Edine Latif i novina "Avaza" - makar se "Avaz" pozivao na najveći tiraž, a B. Izetbegović na najviše dobijenih glasova.

Sve je to sazdano na lažima i obmanama, sve što rade - temelje na obmani, neistini i osobnim interesima. Mada su im puna usta bošnjačkih interesa, oni udarnički i svojski rade protiv tih interesa.

Mustafa ef. Cerić je jedini u Bošnjaka uz Aliju Izetbegovića koga "Avaz" nije prvo slavio i u zvijezde ukivao, pa stavio na stup srama. Pitanje je kada će i oni doći na red, makar mrtav A. Izetbegović ne bio u stanju dati interview "Oslobođenju" i makar ga Cerić i dao.

izvor: bedrudingusic.wordpress.com