Alispahića istražuju zbog ubistva

Alispahića istražuju zbog ubistva

Prljavi policajac se sumnjiči u dvije istrage i za tri ubistva

Alispahića istražuju za ubistvo porodice Halilović kao i za ubistvo Leutara

Bakir Alispahić
Bakir Alispahić

• Nekadašnji prvi, ali najprljaviji policajac Federacije BiH Bakir Alispahić osumnjičen je za ubistvo zamjenika ministra policije Joze Leutara potvrđeno je BNN-u iz policijskih i izvora istražnih organa. Alispahić se pored istrage za ubistvo Leutara sumnjiči i za dvostruko ubistvo nad porodicom Halilović u opkoljenom Sarajevu. Također, Alispahića se sumnjiči i za atentat na Ismeta Bajramovića "Ćelu". Skoro hapšenje Alispahićevih nekadašnjih saradnika sasvim sigurno će i samog Alispahića odvesti u zatvor

Objavljeno: 11. jun 2016

Otkada je Alispahić izgubio podršku SDA u svom pohodu na namjensku industriju Federacije BiH, koju je skupa sa svojim sinom te saradnikom Enverom Mujezinovićem (još jednim prljavim obavještajcem krvavih ruku) pokušao staviti pod kontrolu i potom opljačkati, Alispahić živi u strahu od hapšenja za čitav sijaset krivičnih djela koja mu se stavljaju na odgovornost i radi kojih nekoliko policijsko-istražnih agencija njegovo ime vrlo često protežu kroz dokumentaciju.

Kako BNN ekskluzivno saznaje Alispahić se sumnjiči za ubistvo porodice Halilović ali najnovije informacije, koje su potvrđene, govore i da je Alispahić osumnjičen za ubistvo Joze Leutara, zamjenika ministra policije Federacije BiH. Kada se ovom spisku terorizma i ubistava sa kojima se Alispahić direktno dovodi u vezu, doda i pokušaj ubistva Ismeta Bajramovića, za koji se također sumnjiči Alispahić, onda se može reći da će skoro hapšenje i procesuiranje Alispahića biti rješavanje velikog broja slučajeva ubistava i terorizma koji je počinjen u Bosni i Hercgovini.

Do tada Alispahić pokušava čistim lažima drugima podmetati afere kako bi sa svojeg pljačkaškog (iz budžeta FBiH uzeo preko 12.000.000 - miliona - KM) i terorističkog pohoda (tri ubistva i jedan pokušaj ubistva) skrenuti pažnju. Bez obzira na to, Alispahić je već podavno sudska mušterija a pitanje je dana kada će postati i zatvorska jer će pored ubistava morati objasniti i to kako je kao policajac stekao imovinu od nekoliko desetaka miliona KM!?

izvor: bnn.ba