Djeca Erdoğanovog Paradžemata

Djeca Erdoğanovog Paradžemata

TIPIČNI "AKP MUSLIMAN": Sin novog turskog premijera za kockarskim stolom u Singapuru

Konzervativni AKP islam
Konzervativni AKP islam

Objavljeno: 11. jun 2016 | Ermin Kadić (Global CIR)

Sin novog turskog premijera Binali Yildirima uhvaćen je okom kamere tokom kockanja u kasinu 'Marina Bay Sands' hotela u Singapuru.

Erkan Yıldırım je bio član mnogobrojne delegacije turskih privrednika koji su zajedno kockali u hotelskom kasinu javili su turski mediji ptkrijepivši izvještaje fotografijama.

Novinari, su kazali kako su njihove zvanične fotografije prvobitno izbrisali stražari u kasinu, ali su pronašli način da ponovo naprave slike skrivenim kamerama.

Binali Yildirim, novi premijer Turske i desna ruka predsjednika Erdogana, prikazan je kao konzervativni islamistički političar od strane vlastitih stranačkih medija, a sa druge strane i on i njegov sin rade stvari strogo zabranjene u islamu.

Binali Yıldırım je također poznat po svojoj izjavi: "Postojale su samo dvije tvornice za proizvodnju rakije kada smo došli na vlast, ali sada ih imamo 18".

Očigledno je da zvaničnici AKP imaju neku svoju vrstu islama koja legalizira sve vrste zabranjenih stvari, pa čak idu dotle da imaju i divne odnose s izraelskim režimom.

Inače fotografije i izvještaj objavio je turski dnevnik Sozcu.

Vijest su prenijeli svi značajniji turski mediji.

izvor: globalcir.com-6043