Počelo suđenje za Pljačku Vijeka

Počelo suđenje za Pljačku Vijeka

Banjaluka: Počelo suđenje za "pljačku vijeka", najavljeno 17 svjedoka

Pljačka Veka
Pljačka Veka

Objavljeno: 17. jun 2016

U banjalučkom Okružnom sudu počelo je suđenje pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a Srpske, optuženim za oružanu pljačku 617.000 maraka.

Na statusnom ročištu Specijalno tužilaštvo otkrilo je da će tokom suđenja krivicu optuženih za pljačku izvršenu u septembru prošle godine na autoputu Banjaluka-Gradiška, dokazati sa 17 svjedoka, od toga dva vještaka, te izvesti 76 materijalnih dokaza.

Vladan Malić (32) optužnicom je označen kao organizator kriminalne grupe u čijem sastavu su bile njegove radne kolege Aleksandar Popović (29) iz Kotor Varoša i Goran Paraš (27) iz Banjaluke, te jedini civil, Oleg Banda (30) iz Banjaluke.

Posao Specijalnom tužilaštvu trebalo bi da olakšaju saučesnici optuženih, takođe pripadnici Specijalne jedinice, koji su se nakon hapšenja pokajali i postali saradnici tužilaštva.

"Optužnicu neću da komentarišem. Danas je bio prvi pretres, čitanje optužnice. Tužilac je predložio dokaze koje će izvoditi u daljem toku postupka. i to je to, odbrana u ovoj fazi još uvijek neće ništa izvoditi" - rekla je advokat Aleksandra Popovića Aleksandra Maletić.

izvor: atvbl.com