Navijači reketiraju građane Mostara

Navijači reketiraju građane Mostara

Na potezu MUP HNK - Ultrasi provode teror u Mostaru, sve kulminiralo sinoćnjom pucnjavom

Oliver Rotim, Robert Vidović i Marko Tomić
Oliver Rotim, Robert Vidović i Marko Tomić

Objavljeno: 18. jun 2016

Grupa huligana iz navijačke grupe Ultras Mostar mjesecima provodi teror nad građanima Mostara. Nakon niza napada na građane, napada na druge navijačke skupine, paljevine autobusa i brojnih drugih incidenata, grupa Ultras odnosno pojedinci unutar nje, počeli su sa reketiranjem mostarskih ugostitelja u zapadnom dijelu grada.

Kulminiralo je sinoć kada je napadnut vlasnik ugostiteljskog objekta Golden Igor Marić koji je u samoodbrani upotrijebio i vatreno oružje, te ranio dvojicu napadača. Kako nezvanično doznajemo, ova grupa zadnjih nekoliko godina reketira mostarske ugostitelje u zapadnom dijelu grada, a oni koji ne plate reket rizikuju da im se u ugostiteljskim objektima prave neredi. Upravo takav scenarij doživio je i vlasnik Goldena Igor Marić.

Nakon što je napustio jedan noćni klub pred ulazom su ga sačekali huligani. Marić je pokušao izbjeći ih, ali kada je shvatio da neće uspjeti pucao je na napadače od kojih je dvojicu ranio. Riječ je o Dariju Puljiću i Filipu Mariću. Nakon ranjavanja, Marić je završio u pritvoru, a napadači u Kliničkoj Bolnici Mostar.

Ova grupa je podsjetimo, nedavno u Neretvu sa Starog mosta u Mostaru kamen na kome je na engleskom napisano "Ne zaboravi '93" (Don't forget '93), pošto su prethodno na brdu Planinica iznad ovog grada napravili šahovnica koja se prostire na površini od 2.000 metara kvadratnih.

Na potezu je konačno MUP HNK.

izvor: vijesti.ba-314088

 

Vandali koji ruše po Mostaru

EKSKLUZIVNO: Ovo su vandali koji su uništavali staru gradsku jezgru u Mostaru

• Policija je jutros privela Marka (Miro) Tomića 1997., Roberta (Borislav) Vidovića 1995., i Olivera (Željko) Rotima 1995.

Objavljeno: 01. apr 2016

Tri mladića koja su 28. marta divljali i razbijali inventar u staroj gradskoj jezgri, a potom i bacili kamen s natpisom "Don't forget '93" u rijeku Neretvu u Mostaru, uhapšeni su rano jutros i privedeni u Policijsku Upravu Mostar.

Kako su kazali u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, policija je jutros privela Marka (Miro) Tomića 1995., Roberta (Borislav) Vidovića 1997., i Olivera (Željko) Rotima 1995.

Oni se dovode u vezu s počinjenjem kazenog djela vezano za događanja od 28. marta na području Starog grada i Kujundžiluka.

Nad njima se vrši kriminalističa obrada.

izvor: 24sata.info-258348