Bakir Izetbegović gubi četveropreg

Bakir Izetbegović gubi četveropreg

Bakir Izetbegović "ispregao četveropreg" na čijim čezama je dobio izbore 2014.

ASIME, 'AJDE O'LADI: Sarajlić se uspaničio pošto je saznao da se i protiv njega vode istrage za kriminal

Sarajlić se uspaničio pošto je saznao da se i protiv njega vode istrage za kriminal

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Objavljeno: 21. jun 2016

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta VSTS BiH kaznila je tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čamparu smanjenjem plaće u iznosu od 30 posto u trajanju od tri mjeseca, izvijestili su neki mediji.

Čampara je bio predmet disciplinskog postupka zbog kontakta sa svjedokinjom Azrom Sarić u postupku protiv lidera SBB Fahrudina Radončića i ostalih, koji je u toku pred Sudom BiH.

Dubravko Čampara (2012)
Dubravko Čampara (2012)

Ovo samo "mala čvoka" koju je doživio Dudo Čampara od kada vodi najsloženiju sudsko-policijsko-medijsku operaciju zvanu "Keljmendi i ostali".

Prije toga pojavila se informacija da je Bakir Izetbegović zabranio Aljoši Čampari i Asimu Sarajliću ulazak u zgradu Predsjedništva BiH ili Centralu SDA - bez prethodne najave odnosno odobrenja posjete.

Asim Sarajlić SDA
Asim Sarajlić SDA

Sljedeća glasina koja se širi u kuloarima je da je Asim Sarajlić u vrlo rastresenom stanju iz više razloga. Jedan razlog je što ga zbog bliskosti sa Aljošom Čamparom Izetbegović stavio "na hlađenje" da bi udovoljio koalicionom partneru Fahrudinu Radončiću.

Drugi razlog Sarajlićeve panike je to što je već došlo do njega informacija da ga "radi" SIP-a, a to znači da se vode neke istrage protiv njega u Tužilaštvu BiH.

Tako je Izetbegović "ispregao četveropreg" na čijim čezama je dobio izbore 2014.!

Koliko god u ovom tekstu bilo spekulacija jedna činjenica je nepobitna: dugo, dugo nisu promolili nos u javnosti ni Sarajlić, ni mnogo hvaljeni, nadobudni ministar MUP Aljoša Čampara!

izvor: thebosniatimes.ba-4683