Pozajmice i pad Milijana Brkića

Pozajmice i pad Milijana Brkića

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić
Tomislav Karamarko i Milijan Brkić

Objavljeno: 10. jul 2016 | Anka Bilić Keserović

Vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a Milijan Brkić sve do prije par dana bio je najmoćnija osoba u stranci. Nakon odlaska Tomislava Karamarka brzo se uživio u ulozi prvog među jednakima.

Zavladao je mikrofonima, a glavni tajnik Domagoj Ivan Milošević, koji je dotad bio i glavna osoba za komuniciranje s medijima, potpuno je nestao. Idila nije dugo trajala:

"Trenutačni iznos duga je 4,2 milijuna kuna. Za pomoć me zamolio tadašnji glavni tajnik Milijan Brkić. Nakon što sam im pristao pomoći, izradili smo ugovor o pozajmici uz 7,5 posto kamata, a to se ponovilo u dva navrata. Potom su dio duga vraćali, pa se ponovno zaduživali", kazao je za Nacional vlasnik Prvog plinarskog društva Pavao Vujnovac.

U HDZ-u šok i nevjerica. Istaknuti članovi Predsjedništva za taj novac prvi puta čuju.

HDZ ponavlja greške iz prošlosti koje su već skupo platili. Nitko ništa ne zna, nitko ništa ne pita, a što se ne zna, nije se dogodilo. U najvećoj, stožernoj i najdomoljubnijoj stranci kao da nikakve pouke nisu izvukli iz Fimi medije. Ne zbog toga što slučaj pozajmica ima dodirnih točaka s majkom svih afera, nego zato što HDZ nije shvatio da bi transparentnost u financijama nakon svega, trebao biti minimum minimuma.

S druge strane u HDZ-u postoje i razmišljanja da je priča o PPD-u osveta Karamarkovih ljudi u stranci prema Brkiću, što bi moglo dovesti do novih podjela.

Predsjedništvo HDZ-a sastaje se najvjerojatnije u ponedjeljak. Brkić će morati dati jasne odgovore. Scenarij poznat, već viđen i nedavno demonstriran na Tomislavu Karamarku.

izvor: hr.n1info.com-a136074