Nebojša Vukanović dobio spor protiv RiTE Gacko

Nebojša Vukanović dobio spor protiv RiTE Gacko

Nebojša Vukanović
Nebojša Vukanović

Objavljeno: 11. jul 2016

Iza svake moje riječi stao je sud. U Rudniku i Termoelektrani Gacko vladaju kriminal, nepotizam i bezvlašće, tvrdi Nebojša Vukanović koji je dobio dva sudska spora protiv izvršnog direktora gatačkog rudnika Srđana Milovića i vlasnika firme Termograding Željka Dragičevića.

"Ono što očekujem jeste da Sud i Policija koji su godinu dana ćutali da sad napokon preduzmu mjere jer ja sam prije godinu dana rekao da je godinu dana Rudnik i Termoelektrana Gacko u rukama mafije koja je napravila dug od sto miliona, koja ga i dalje pravi koja se ponaša bahato, sklapa nezakonite ugovore. Sud je potvrdio da sam govorio istinu", rekao je predsjednik stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Vukanović tvrdi da su Milović i Dragičević sklapanjem nezakonitih ugovora iz RITE Gacka izvukli desetine miliona maraka, a srdačno im je kaže pomogao i generalni direktor Milinko Milidrag. Sudska presuda još nije stigla u ruke direktora gatačkog rudnika. Ipak već je odlučio da sa Vukanovićem na sud više ne želi.

"Nemam namjeru da se žalim, a vjerujte da nisam ni obavješten o tom sporu. Nisam dobio nikakvu informaciju ni od suda ni od bilo čega drugog. Nemam namjeru ni da se žalim niti da komentarišem to", rekao je izvršni direktor za Rudnik u RiTE Gacko Srđan Milović.

Vukanović je dokaze predao Tužilaštvu BiH i čeka rezultate istrage. Dokumentaciju RITE Gacka već je prečešljala Služba za reviziju. Uz mnoštvo zamjerki koje se odnose uglavnom na kršenje Zakona o javnim nabavkama, zapošljavanje radnika mimo konkursa i pogrešno evidentiranje obaveza i zaliha dobili su mišljenje s rezervom.

Srđan Milović je u nekoliko navrata sam pozivao Tužilaštvo i Sud da prečešljaju svu dokumentaciju u RITE Gacku i to nikada nije bilo upitno, kaže direktor ovog preduzeća. Dobrim poslovnim rezultatima se ne mogu pohvaliti, ali bitno je kažu da se poteškoće prevazilaze, da uglja ima dovoljno i proizvodnja je stabilna. Ostalo su politikantske priče na koje ne vrijedi odgovarati poručuju iz Rudnika i Termoelektrane.

izvor: atvbl.com