Kontraprotesti roditelja u Jajcu

Kontraprotesti roditelja u Jajcu

RODITELJ IZ JAJCA: Nismo mi ubijali jedni druge da bi nam djeca zajedno u školu išla

Kontraprotesti roditelja u Jajcu
Kontraprotesti roditelja u Jajcu

• Roditelji iz Jajca kažu da su šokirani zahtjevom njihove djece da bez obzira na nacionalnost idu u jednu školu

Objavljeno: 14. jul 2016

"Odluka Skupštine Srednjobosanskog kantona o osnivanju još jedne škole u Jajcu, koja će raditi po bosanskom planu i programu je sasvim logična. Trebamo se vratiti u realnost, kao što je Ministrica obrazovanja Katica Čerkez rekla" - rekao nam je jedan od roditelja koji je želio ostati anoniman jer, kako kaže, boji se da bi djeca koja ne žele podjele mogla postati agresivna.

Drugi roditelj nam je rekao da se boji kako djeca neće odustati od sulude namjere da se ne dijele te da su, kako je saznao od svog sina, spremni i da bojkotuju nastavu ukoliko odluka o osnivanju druge škole ne bude povučena.

"Ja zbilja ne znam šta da kažem. Nismo mi ubijali jedni druge da bi nam djeca zajedno u školu išla. Lijepo smo podnijeli zahtjev prema ministarstvu da hoćemo drugu školu i nakon što nam je kantonalna vlast u rekordnom roku izašla u susret, naša djeca nam ovako vraćaju. Ja sam zgrožen" - kazao je vidno potreseni roditelj.

Ukoliko njihova djeca nastave da izigravaju hipike i luđake kojima nisu bitne nacije i vjere, roditelji su, kažu, spremni da organizuju i proteste podrške Skupštini i Vladi Srednjobosanskog kantona da istraju u namjeri izgradnje druge škole, koja će im biti dokaz da se nisu džabe borili".

izvor: jajce-online.com