Dodikove Zenge i Udbaši prijete političkim protivnicima

Dodikove Zenge i Udbaši prijete političkim protivnicima

Nebojša Lazić Zenga
Nebojša Lazić Zenga

Objavljeno: 03. nov 2015 | Slobodan Vasković

Nebojša Lazić, zvani Zenga, je nedavno u prostorijama Opštine Bratunac prijetio Vidoju Zariću i Brani Đuriću, odbornicima u SO Bratunac, tražeći od njih da napuste matične odborničke klubove i podrže blok sa SNSD-om na čelu.

Prema mojim informacijama, Lazić, koji je pripadnik MUP RS, predstavio se kao pripadnik Državne bezbjednosti RS i u tom svojstvu vršio pritisak na pomenute odbornike.

Zarić i Đurić (odbornici SDS i SRS) su cijeli slučaj prijavili CJB Bijeljina, koji je podnio izvještaj Okružnom tužilastvu Bijeljina protiv Lazića:

U vezi vašeg Zahtjeva za informacije od 29.10.2015. godine, obavještavamo Vas da je SJB Bratunac 26.10.2015. godine proslijedila Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivične prijave Vidoja Zarića i Branka Đurića, zbog navodnog nezakonitog postupanja policijskog službenika Nebojše Lazića iz Bijeljine. S tim u vezi postupajući okružni tužilac je 02.11.2015. godine uputio CJB Bijeljina Zahtjev za prikupljanje dokaza i informacija - odgovoreno mi je iz Tužilaštva Bijeljina.

U svakoj normalnoj zemlji bilo bi zapanjujuće da pripadnici policije maltretiraju političare i prijeteći od njih traže promjenu stava i stranačkog dresa, ali to je, nažalost, u RS notorna stvar.

Zenga nije od juče na tom zadatku, već godinama radi najprljavije poslove za Dodika i SNSD, a on je bio "veza" koja je od Vojina Mitrovića napravila "Papka".

Posebno je interesantno što se Zenga predstavio kao "pripadnik DB RS", čime je potvrdio postojanje ove parabezbjednosne i paravojne formacije, kao i stvarne njene ciljeve.

Još 10. avgusta ove godine objavio sam da je Nebojša Lazić Zenga prvi operativac Dodikove Udbe u regiji Bijeljina. On je u Odjeljenje za prevenciju ubačen direktno po Dodikovom nalogu, a na insistiranje Vojina Mitrovića, narodnog poslanika, poznatog iz afere "Dva papka".

Dodikova paraudbaška organizacija involvirana je unutar MUP RS, u okviru Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS, a specijalni zadaci su joj napadi na političke protivnike.

Ministar policije Dragan Lukač omogućio je formiranje Dodikove Udbe.

vezano: Dodikovi Udbaši ponovo na obuci u Izraelu

Pripadnici privatne UDBe Milorada Dodika po drugi put su na obuci u Izraelu. Njih petanestak otputovalo je u tajno u Izrael 06. juna ove godine, a obuka će im trajati tri sedmice. Kako bi se prikrio njihov odlazak na obuku u Izrael, oni se u matičnim CJB vode kao polaznici kursa, koji je organizovan u Nastavnom centru OSA u Banjaluci -- sanela.info-8701

izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com