SKANDALOZNO: Nermin Bise ponovo napadnut u Stocu

SKANDALOZNO: Nermin Bise ponovo napadnut u Stocu

Gulenovi sljedbenici napali novinara Nermina Bisu u Stocu

Novinara Nermina Bisu optužiLo da je napadačima vratom zavrtao ruke i psovao "tursku majku"

Nermin Bise
Nermin Bise

• Novinar Nermin Bise jedan je od najtraženijih Pokemona u BiH - kojeg svi ganjaju i napadaju a niko ne može da ga potpuno uništi

Objavljeno: 26. jul 2016 | novinar Zvonko Ojalo, dopisnik Al Jazeera Balkans

Poznati novinar Nermin Bise ponovo je sinoć - po tko zna tkoji put - napadnut u Stocu. Nimalo iznenada a ničim izazvano. Grupa nepoznatih napadača nanijela je novinaru lakše duševne boli i velike psihičke potrese. Skočio mu je tlak.

Stanovnici Stoca strepe u strahu i pitaju se ima li kraja ovim bezočnim napadima na poštene novinare i ljudska prava i slobode.

Nakon munjevite akcije lokalne policije utvrđeno je da su napadači odranije poznati organima gonjenja, a to su načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković i predsjednik Općinske izborne komisije Stolac Ivan Perić. Te osobe svakako su poznate organima - obnašaju javne funkcije pa ih tako svi poznaju. Odranije.

Novinar Nermin Bise vjeruje da su napadači pripadnici terorističke organizacije Bosna Sema za koju se inače smatra da širom Bosne drže "terorističke kampove" za obuku islamista pro-američke orjentacije. Smatra se da je lider organizacije Bosna Sema - Fethullah Gülen, turski klerik kojeg u Bosni optužuju za izumiranje pčela i genetsko modificiranje hrane.

 

Nermin Bise Istinski Novinarski Slučaj

Nermin Bise
Nermin Bise

Istinsko novinarstvo samo protiv Gulenovih ParaDžematlija

Bosanskohercegovački diplomirani novinar, sa međunarodno priznatom diplomom, Nermin Bise iz Stoca, aktuelni obnašatelj funkcije glavnog i odgovornog stožernika informativno-revijalnog bosanskohercegovačkog portala "24sata.info", ponovo je sinoć napadnut oko 24 sata ispred ugostiteljskog objekta u Stocu u vlasništvu Pere Prkačina. Pomenuti objekat je inače predmetom imovinsko-pravnog sporenja na sudu BiH.

Novinar Nermin Bise nalazio se ispred rečenog objekta, u rečeno vrijeme, i razgovarao telefonom sa svojim prijateljima iz organizacije "Maloljetni dobrovoljci Armije Republike Bosne i Hercegovine u Stocu". Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Napadači su mu prišli u tom trenutku i počeli ga maltretirati. Napadači su odmah zatim pobjegli sa lica mjesta (štobirekli "from the face of the place"), u pravcu Careve džamije u centru grada Stoca.

Osumnjičeni su, nakon privođenja u lokalnu policijsku postaju, optužili novinara Nermina Bisu da je u navedeno vrijeme bio sam, i da je napadačima vratom zavrtao ruke i psovao "tursku majku", kako se navodi u policijskom izvješću.

Vlasnik pomenutog objekta Pero Prkačin optužio je Nermina Bisu da mu je "krao bežični internet" kako bi "ganjao Pokemone".

Pa to ne bi smislila ni Mirjana Hrga!

Ratko Perić
Ratko Perić

Monsinjor Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, zemljak i dobar poznanik Nermina Bise, promptno je reagovao i oštro osudio napad na novinara i nezavisno informiranje u BiH.

Organi gonjenja iz Stoca ustanovili su kasnije i jednu vrlo šokantnu činjenicu. Naime, Almir Panjeta i Borka Rudić bili su nazočni ovom nemilom događaju. Šok i vjeverica! Ali su sve promatrali sa sigurnog odstojanja, te su propustili pomoći profesionalnom-kolegi i novinaru u nevolji.

Novinara Nermina Bisu napadači optužuju da je "napadnut kao novinar".

U svojoj zvaničnoj izjavi za štampu glasnogovornik MUP HNK Srećko Bošnjak izjavio je da je cijeli ovaj slučaj jedna velika lakrdija i da njemu uopšte nije jasno tko je sinoć tkoga napadao u Stocu.

Iz Stoca: Zvonko Ojalo, dopisnik Al Jazeera Balkans