Široki pogledi na svijet u Širokom

Široki pogledi na svijet u Širokom

Široki - Priznali nošenje naci zastave

Zlatan Mijo Jelić
Zlatan Mijo Jelić

Objavljeno: 11. nov 2010

Policijski službenici PU Široki Brijeg su, nakon provedene prekršajne obrade, utvrdili kako su Zvonimir Kožul (25) i Stanislav Soldo (24) iz Širokog Brijega isticali nacističku zastavu tijekom utakmice između NK "Široki Brijeg" i FK "Sarajevo" koja je odigrana na Pecari u Širokom Brijegu.

Priznali su da su to učinili jer su bili pod utjecajem alkohola, a sporna zastava je došla do njih prenoseći je iz ruke u ruku navijača. No, oni su fotografirani i naknadno prepoznati. Pušteni su na slobodu i čeka ih prekršajna novčana kazna između 700 i 1500 KM zbog narušavanja javnog reda i mira.

Kako su priopćili iz Uprave policije MUP Zapadnohercegovačke županije, protiv spomenute dvojice će se podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Isticanjem nacističke zastave počinjeni su prekršaji iz člana12 Zakona o javnom redu i miru ZHK i člana 4 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima u ZHŽ, stoji u priopćenju iz Uprave policije MUP ZHŽ.

Policijski službenici nastavljaju s prekršajnom obradom radi identificiranja i ostalih osoba koje su unijele nacističku zastavu na stadionu na Pecari.

Podsjećamo da su tijekom utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva u nedjelju na tribini s najvatrenijim navijačima domaćeg tima bili istaknuti fašistički simboli.

izvor: pogled.ba-26319

 

Zlatan Mijo Jelić više nije predsjednik Širokog Brijega

Široki pogledi na svijet u Širokom, novembar 2010
Široki pogledi na svijet u Širokom, novembar 2010

Objavljeno: 27. jul 2016

Zlatan Mijo Jelić obratio se javnosti priopćenjem u kojem obaviještava da napušta funkciju predsjednika kluba Široki Brijeg:

Želim upoznati sportsku javnost da mi je istekao peti četverogodišnji mandat na dužnosti predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg.

Sigurno vam je poznato da sam prije tri godine zbog osobnih problema, u kojima se i sada nalazim, bio podnio ostavku na ovu dužnost, ali pošto nitko nije želio preuzeti vodstvo kluba kao predsjednik ostao sam, u interesu kluba, do kraja ovog mandata.

Koristim ovu prigodu zahvaliti se svima koji ste na bilo koji način doprinijeli razvoju NK Široki Brijeg. Posebno se zahvaljujem svim našim sponzorima na čelu s glavnim sponzorom širokobriješkom tvrtkom "Mepas" i našim vjernim navijačima predvođenim navijačkom skupinom "Škripari".

Možemo biti ponosni na ono što smo zajedno napravili u proteklih dvadeset godina - navodi Jelić u priopćenju objavljenom na stranici NK Široki Brijeg.

U jednome malom gradu stvorili smo veliki sportski brend i kao takvi smo sve ove godine parirali financijski moćnijim i sportskom tradicijom puno bogatijim sredinama. Odgojili smo generacije i generacije mladih ljudi, s uspjehom promovirali ime Širokog Brijega širom Europe.

 

Široki pogledi na svijet u Širokom, novembar 2010
Široki pogledi na svijet u Širokom, novembar 2010

 

Ostvarili smo jako dobre rezultate, a moglo bi se reći i odlične za jednu ovako malu sredinu. Sportski rezultati bili bi i još bolji da se velika sredstva proteklih godina nisu ulagala u infrastrukturu - nogometni stadion "Pecara" i nogometni kamp "Musa-Karačić".

No, dragi prijatelji, trebamo znati da su sportski rezultati statistički dio povijesti kluba, a sportska infrastruktura nešto što ostaje na korištenje budućim generacijama - navodi Jelić u priopćenju objavljenom na stranici NK Široki Brijeg.

Pozvao je sve one koji misle da znaju i mogu bolje da se uključe sada u novu upravu NK Široki Brijeg kako bi unaprijedili rad kluba u svim segmentima te "da naprave puno bolju momčad, jer više nema značajnih ulaganja u infrastrukturu, i da vide koja je razlika raditi u klubu i osiguravati sredstva za funkcioniranje kluba u odnosu na priču o svemu tome sa strane, iz jedne druge perspektive".

Uvjeren sam da će naši gospodarstvenici koji žive i privređuju u Širokom Brijegu, a koji su i do sada sudjelovali u radu kluba, zajedno s političkim predstavnicima na svim razinama vlasti vrlo brzo izabrati novi Upravni odbor NK Široki Brijeg i novog predsjednika kluba te unaprijediti rad NK Široki Brijeg u svakom pogledu - navodi u svom priopćenju Zlatan Mijo Jelić.

izvor: pogled.ba-93438