ONI SU ZAPOGANILI VRELO BOSNE

ONI SU ZAPOGANILI VRELO BOSNE

ONI SU ZAPOGANILI VRELO BOSNE Kerovođa Prevljak, vrtlar Memić i električar Budnjo zakrvili oko kandidature načelnika općine Ilidža

Prevljak, Budnjo, Memić
Prevljak, Budnjo, Memić

• Fikret Prevljak je "uhvatio za gušu" načelnika Senahida Memića... Stoga je Memić blizu odluke da se kandidira kao nezavisni kandidat za načelnika općine Ilidža?!

Objavljeno: 12. apr 2016

Najljepši dio Bosne i Hercegovine, simbol Bošnjačkog begluka i rahatluka kojeg su putnici sa Istoka upoređivali sa Džennetom, danas je poprište najprizemnije bošnjačko-muslimanske pohlepe i krkanluka! Doduše prije SDA-ove vlasti, ovaj istinski zemaljski raj, komunistička crvena buržoazija je samo tokom "svetog mjeseca" maja, kad se slavio praznik rada i rođendan Crvenog kralja, pretvarali u praznik krkanluka. Ostalim danima bi ipak obična sirotinja mogla uživati na pristojan način u čarima Vrela Bosne. Sa vrelog asfalta Sarajlije su bježale u prelijepu hladovinu zelenih aleja kojima je okruženo Vrelo Bosne.

Zato, ako bude po Pravdi Božijoj, vjerovatno Allahova hlada na Ahiretu neće osjetiti pohlepni tajkuni koji su ovaj raj bosanski uzurpirali i (pre)prodali raznim probisvijetima u bescjenje!!!

Prije svih narod upire prstom u Senahida Memića, Fikreta Prevljaka i Aliju Budnju! Memić je kao vrtlar, ili ratar u vrijeme vladavine SDA stekao sve akademske titule. Međutim, njegova politička harizma i moć se zasniva na tome što je bio fanatični aktivista prilikom osnivanja SDA, te su ga, kao takvog angažirali Omer Behmen i Hasan Čengić za logističara. Samohvalisavac kakav je uvijek bio lahko je pao u ruke srpske policije i završio je na Palama u rukama SDS-ovih hordi. Razmijenjen je i od tada se nalazio u Turskoj radeći iste humanitarno-logističke poslove.

Iza njega su ostali neraščišćeni računi, kao i u svemu čime se bavio. Ali, ovaj privatni ligističar, predstavljajući se kao kao radikalni musliman i veliki patriota stekao je zavidno bogatstvo koje se djelomično ogleda i kroz kuće i hacijende.

Fikret Prevljak je navodno bio kerovođa i komandant lokalnih jedinica Armije BiH u Hrasnici koje su kontrolirale prolaz kroz Sarajevski tunel. Tunel je bio pupčana vrpca kroz koju se hranilo Sarajevo tokom opsade. Tako se može reći da je sudbina gladnih Sarajlija bila u njegovim rukama. Novonastali sarajevski tajkuni mnogo duguju Prevljaku jer je prolazak robe čije se vrijednost mjerila milijardama ovisio o Prevljakovoj (dobroj) volji.

Naklonost Alije Izetbegovića dobio je kad je navodno spriječio pokušaj državnog udara od strane nekih sarajevskih jedinica koje su planirale prvo preuzeti kontrolu nad Tunelom.

Njegovo bogatstvo se ogleda kroz velebne objekte izgrađene na Jablaničkom jezeru. Jedno vrijeme se distancirao od politike, ali se u posljednje vrijeme povratio u SDA i uživa veliko povjerenje Bakira Izetbegovića.

Navodno je uspio biti general samo tri dana, koliko mu je bilo potrebno da se sa tim činovima penzionira.

Za Aliju Budnju Sarajlije kažu da je "bogatiji od cara Franje Josipa". Startao je kao električar da bi u vrijeme vladavine Sulejmana Tihića ostvario neprocjenjivo bogatstvo kupivši lanac hotela na Ilidži.

Privržen je hodžama i šejhovima, financira izgradnju džamija i tekija, ali ne žali ni na skupocjenim poklonima. Navodno je financirao dugogodišnje liječenje Sulejmana Tihića.

Kolika i kakva je njegova moć i utjecaj na kadrovsku politiku SDA najbolji primjer je Asim Sarajlić koji je startao u svojoj političkoj karijeri radeći kao konobar u jednom od Budnjinih hotela na Ilidži.

Kako su Prevljak, Budnjo i Memić puleni trojice moćnih SDA-ovih funkcionera Bakira Izetbegovića, Asima Sarajlića i Hasana Čengića, tako će bitka za poziciju načelnika Ilidže biti i odmjeravanje snaga i u vrhu SDA!

I, dok se oni krve oko para i utjecaja Bosna biva sve mutnija i mutnija..

izvor: thebosniatimes.ba-3804