Jovanjica (Predrag Koluvija i Aleksandar Vulin)

Slučaj Jovanjica Srpska Sinaloa - Ivan Ninić iznio zapanjujuće informacije

Zapanjujuće informacije: Da li je ovo stvarna pozadina borbe za "prava Srba" na sjeveru Kosova?

• Na sjeveru Kosova je otvkriveno 11 laboratorija za proizvodnju marihuane, tvrdi Ivan Ninić

A. Ša. 26 jun 2023

Slučaj Jovanjica je jedan od napoznatijih predmeta u kojima je otkrivena proizvodnja droge. Radi se o otkrivanju najvreće plantaže marihuane u Evropi. Ovaj slučaj još nije dobio svoj konačan sudski epilog. Međutim, ono što je nazanimljivije u ovom slučaju je što se samo nekoliko sedmica, prije nego što je otkriveno šta se zaista uzgaja na ovoj plantaži, na njoj slikao gotovo cijeli politički vrh Srbije, uključujući i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina - tvrdeći da se radi o plantaži organskog povrća.

Slučaj Jovanjica bila je jedna od tema emisije "Utisak nedelje", na srbijanskoj televiziji "Nova S". Međutim, u toku emisije jedan od gostiju, advokat Ivan Ninić je iznio niz frapantnih detalja, koji možda mogu osvijetliti pozadinu sukoba na sjeveru Kosova i organizovanje protesta kojima se nastoji spriječiti djelovanje kosovske policije na ovom dijelu teritorije.

KOSOVO JE SINALOA SRBIJE
KOSOVO JE SINALOA SRBIJE

Naime, Ninić tvrdi da je na sjeveru Kosova do sada otkriveno 11 laboratorija za proizvodnju marihuane. Vrijednost svake od njih mjeri se milionima eura. Istovremeno, srbijansko tužilaštvo pokreće istragu protiv inspektora koji je otkrio ove laboratorije.

Čudno, zar ne?

Objavljeno: 26. jun 2023 | oslobodjenje-ba