Nedim Musić

Nedimu Musiću iz Karton revolucije zabranjen ulazak u Srbiju

Bez obrazloženja - Nedimu Musiću iz Karton revolucije zabranjen ulazak u Srbiju, ispričao nam je šta se desilo

• 12 jul 2024 klix-ba A. L.

Nedimu Musiću iz Karton revolucije zabranjen je ulazak u Srbiju, saopćeno je iz ovog udruženja.

Kako su napisali, Musić je jučer pokušao ući u Srbiju, a tom prilikom je zadržan na ispitivanju pet sati nakon čega je donešena negativna sigurnosna procjena. Ulazak u zemlju mu je, kako je saopćeno, zabranjen bez objašnjenja.

Ovim povodom kontaktirali smo Musića koji nam je prilikom dolaska na granicu sat vremena proveo u razgovoru sa inspektorima.

Bili su vrlo konkretni. Pitali su me čime se bavim, da li sam ranije dolazio u Srbiju, kojim povodom sada dolazim itd. Rekao sam im da nikada ranije nisam imao problema sa ulaskom i objasnio kojim temama se bavim. Oni su sve to odobravali i nije mi djelovalo kao da me na kraju neće pustiti. Vjerujem da je to bilo po nečijem nalogu. Šta god da sam odgovarao na ta pitanja, oni bi isto postupili - kazao nam je Musić.

Upitali smo ga da li ima sumnju zbog čega nije pušten u Srbiju.

Imam. Prije dvije sedmice moj kolega iz Karon revolucije u Loznici je odražao govor na protestu protiv litija. Taj govor je brzo postao viralan. Pozivao je na suživot i govorio kako nas vlasti pokušavaju zavaditi, a da je u pozadini cilj da se ugrožavaju naša prava na vodu, zrak, hranu i život - kazao je.

Kako dodaje, ovdje nije bitan on, nego poruka da se ugrožava pravo ljudima koji promovišu mir, borbu protiv nacionalizma, suživot...

Historijski govor našeg Adija u Loznici
Karton revolucija, Loznica 28 jun 2024 - Historijski govor našeg Adija u Loznici. Zajedno stajemo u odbranu! Dijelite svi

Kontaktirali smo i drugog člana ovog udruženja Adija Selmana koji nam je kazao da je on danas ušao u Srbiju, iako ga je predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić nedavno prozivao zbog pomenutog govora u Loznici.

Musić nam je rekao da ima rok od osam dana da se žali i da će to uraditi.

Objavljeno: 12 jul 2024 klix-ba A. L.