limunada

Osvježavajući sok od jabukovog sirćeta

Osvježavajući eliksir od đumbira i jabukovog sirćeta

Pomoć u regulaciji nivoa šećera u krvi

Ako imate problema sa šećerom - ovo je pouzdano rješenje!

limunada

Poznato je da je jabukovo sirće dobro za zdravlje i da može biti od pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi, podstiče gubitak tjelesne težine i poboljšava cirkulaciju krvi. Takođe se smatra korisnim za kožu zbog svojih antibakterijskih svojstava.

Predstavljamo vam napitak koji ne samo da je dobar za vitalnost, već je i vrlo prijatnog ukusa, a odličan je i za osvježenje u toku toplih dana. Odlična je zamjena za nezdrava gazirana i zaslađena pića, a možete ga piti svakodnevno. Ukus može biti malo opor pa savjetujemo da u početku sipate samo jednu umjesto dvije kašičice jabukovog sirćeta ili povećate količinu soka od jabuke ili meda, dok se ne naviknete na ukus. Recept je vrlo jednostavan: iscijedite sok od jabuke, ubacite mali komad đumbira i zasladite sa malo meda i cimeta. Možete koristiti i kupovni sok od jabuke ukoliko nemate sokovnik, ali je bitno da koristite organsko jabukovo sirće, bez konzervansa kako biste maksimalno iskoristili dobrobiti ovako pripremljenog eliksira.

Potrebni sastojci:

  • 1-2 kašičice organskog jabukovog sirćeta
  • 1 jabuka ili 1/4 šolje soka od jabuke
  • mali komad (čvorić) svježeg đumbira (otprilike 1 kašičica)
  • 1/8 kašičice cimeta
  • 1 kašičica meda
  • 240 ml vode

Priprema:

Ako pravite svježe cijeđen sok od jabuke, u sokovnik zajedno ubacite 1 jabuku i komadić đumbira. U iscijeđeni sok dodajte jabukovo sirće, cimet, med i vodu i sve dobro promiješajte da se sjedini. Probajte i, ukoliko je potrebno, dodajte još malo meda.

izvor: zenasamja.me-1264


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *