Fatmir Alispahić

TBT: KUDA IDE FATMIR ALISPAHIĆ

Da li je Fatmir Alispahić svjestan ovakvog razvoja događaja?!

• Zato je opravdano postaviti pitanje šta će se desiti ukoliko se ponovo "bošnjačke veličine" i "patriote" okupljene mahom oko vrha SDA i Bakira ponovo podignu i organiziraju nekakav novi Obnoviteljski sabor na kome bi smijenili Kavazovića?

Objavljeno: 20. sep 2020

Svojim prilozima u Defteru hefte, u kojima se bavi kriminalom u vrhu Rijaseta IZ-e BiH, i reisa Kavazovića lično, Fatmir Alispahić je uzburkao muslimansku javnost u BiH, Sandžaku, C. Gori i dijaspori. Oko 200.000 pregleda tih emisija na youtubeu zorno govori koliki je bio Fatmirov medijski udar na Kavazovića i Rijaset! Javnost je ogorčena: na jednoj strani, umišljenim Reisom i njegovim zakulisnim radnjama kojima je oštetio vakuf u Banjoj Luci (u iznosu preko milion i 200.000 km!), a na drugoj strani - "drskošću" Fatmira Alispahića da otvori ovu Pandorinu kutiju i da skrene pažnju javnosti na to kakva je IZ-a Bošnjaka, ko je vodi, kuda je vodi itd.

Ne ulazeći ovdje u Fatmirove tvrdnje, mi možemo konstatirati da Reisova šutnja i zaobilaženje da javnosti odgovori na pitanja koja je muče (prisjetimo se, tako je Kavazović postupio i u slučaju sa FaceTV i Senadom Hadžifejzovićem) na najbolji način potvrđuje da bi Fatmirova argumentacija i činjenice koje je ovaj novinar otkrio (istina, uz pomoć Bedrudina Gušića, hadžije i novinara iz B. Luke) mogla biti brutalno tačna.

Na kraju svojih priloga Fatmir traži ostavke, smjene, odgovornost..., na šta je Kavazović odgovorio hinjskim potezom: smjenom nekadašnjeg banjalučkog muftije Osman-ef. Kozlića!

Javnost se sada otvoreno pita: Kako je moguće da je taj kriminal počinio muftija Kozlić a da to Reis i Vakufska direkcija u Sarajevu (na čijem čelu je izvjesni diletant Senaid Zajimović) nisu znali? Zatim, zašto je reis Kavazović šutio pet godina i nije ama baš ništa poduzeo u vezi sa nelegalnom prodajom vakufskog zemljišta Srbima (o čemu je ovaj portal pisao prije dvije godine, naravno, bez Reisove ili Rijasetove reakcije).

No ono što zabrinjava jesu Fatmirovi prijedlozi kako da se riješi kriza u IZ. On predlaže nekakav novi Sabor, nekakvu novu inicijativu ne zna se tačno od koga i kako, traži neke mjere, itd, itd. Htio to ovaj novinar ili ne (mi vjerujemo da to ipak nije njegova namjera), ovakve "mjere", ukoliko bi do njih došlo, samo bi produbile krizu IZ i odvele je u definitivan ambis.

Evo zašto.

Zato što Fatmir - sada vjerovatno svjesno - zaobilazi bivšeg reisa, visokopozicioniranog udbaša, Mustafu Cerića, zvanog "HižaSlav", kome je svojevremeno pisao hvalospjeve, a o čijim mutnim rabotama - koje su, prema našim saznanjima, mnogo veće od Kavazovićevih, Čolićevih, Čengićevih... nije progovorio ni jedne riječi.

Isto tako, Fatmir ne govori o nekadašnjem zamjeniku reis-ul-uleme Husein-ef. Smajiću, koga je narod prozvao "HadžiUzimAgom" a o čijem je sramnom bogaćenju na, navodnoj, prodaji grobnih mjesta pisao ovaj portal i prorežimski "Faktor" i, izgleda, vođena istraga.

Zato je opravdano postaviti pitanje šta će se desiti ukoliko se ponovo "bošnjačke veličine" i "patriote" okupljene mahom oko vrha SDA i Bakira ponovo podignu i organiziraju nekakav novi Obnoviteljski sabor na kome bi smijenili Kavazovića i njegovu kliku i potpuno mimo volje i znanja muslimanskog naroda postavili nekog novog svoga Cerića ili Kavazovića?

Vrijeme će uskoro pokazati da li je naša sljedeća teza tačna ili nije, a to je da iza svega ovoga stoji "socijalistički stroj", kako ga je nazvao Džemaludin Latić u vrijeme kada je došao u sukob sa njim. Taj "stroj" predvode Hilmo Neimarlija, Enes Karić i drugi filozofi i teolozi sa Fakulteta islamskih nauka koje je komunistički režim instalirao u vrh IZ prije nekih četrdeset godina, a kojima treba pridodati još nekoliko eksperata za osvajanje vlasti u IZ i manipuliranje vjerom i bosanskim muslimanima kakvi su Mustafa Spahić Mujki i možda najveći uhljeb u IZ Ismet Veladžić. Spisak nije konačan.

Magistar marksističkih nauka Hilmo Neimarlija

Hilmo Neimarlija - Husein Kavazović
Hilmo Neimarlija - Husein Kavazović

Oni su se na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odakle su liferovani u IZ-u, iškolovali za političke intrige i vladanje IZ-om. Neimarlijin klan se boji da će izgubiti poziciju stvarnog upravljanja IZ-om iz sjene i da bi, padom Husein-ef. Kavazovića, na čelo IZ-e mogao doći neko koga nije postavio "socijalistički stroj" i koga Neimarlija i Karić ne bi mogli kontrolirati. A ko bi mogao spriječiti takav razvoj događaja, nepovoljan za Neimarliju i društvo? To je njihov kandidat za reisa Nedžad Grabus, koga su oni, zajedno sa "Hižaslavom", instalirali za muftiju u Sloveniji i koga su, kao potrčka, već vratili ili vraćaju u Sarajevo. Da li je Fatmir Alispahić svjestan ovakvog razvoja događaja?!

Druga fatalna mantra Fatmira Alispahića je da je IZ-a "temeljna i trajna institucija bošnjačkog naroda" itd., itd., te da je kao takvu ne treba rušiti. To niti je institucija, niti pripada ovom narodu, niti je od njenog vrha ovaj narod imao ikakvog hajra u zadnjih osamdeset godina. Ona je obična pantljičara koja ovom narodu i imamima koji istinski rade za našu vjeru pije krv i zato je treba pustiti da ugine sama od sebe, a ne da se obnavlja na bilo kakav način - sve dok je pod dirigentskom palicom magistra marksističkih nauka Hilme Neimarlije!" - stoji u pismu upućenom The Bosnia Timesu od strane grupe imama koji su željeli ostati anonimni.

izvor: thebosniatimes.ba-50803