Dačić peva Erdoganu na uvce - 10. okt 2017

Dačić peva Erdoganu na uvce

Dačić pevao Erdoganu na turskom

• Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pevao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast

Objavljeno: 10. okt 2017 | EspresoCoRs

Snimci Dačićevog pevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama. Na jednom snimku se može videti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, peva pesmu "Osman Aga" na turskom jeziku. Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri peva "svoju" Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

Dačić peva Erdoganu na uvce - 10. okt 2017
Oct 10, 2017 - RTS Sajt - Zvanični kanal - Label and copyright : RTS - Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Ovo nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i peva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u "srpskom" letovalištu u Paraliji gde je imao čitav program. Tada je otpevao desetak pesama, a među njima i jednu grčku i jednu rusku.

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pevao "O sole mio" pred bivšim ministrom spoljnih poslova Italije i savetnikom predsednika Srbije Frankom Fratinijem.

Na svečanoj večeri predsednici Srbije i Turske razmenili su poklone - Vučić je Erdoganu poklonio ćilim, a Erdogan Vučiću bicikl i šah - link.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da Srbija oseća Tursku kao prijatelja - link.

Nije ovo 1389. godina, kako neki misle, već je ovo 2017. godina. Želimo najbolje moguće odnose sa Turskom, naši odnosi su značajni za interese i budućnost Srbije - rekao je Vučić.

Turski predsednik nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji, stigao je u ponedeljak uveče, kada je bio gost predsednika Vučića, a zvanični deo njegove posete počeo je u utorak.

Za Erdogana je prvo priređen svečani doček ispred Palate Srbije, uz postrojenu Gardu i intoniranje himni dveju zemalja, a pored predsednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije - link.

Erdogan se tokom svečanog prijema zadržao u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a na pitanje zašto Dačića nije sreo ranije po dolasku u Beograd, Vučić je odgovorio: "Dačić ne voli da ustaje rano" - link.

Nakon svečanog dočeka, usledio je tet-a-tet razgovor predsednika, koji je, kako se navodi, trajao duže od jednog sata, a zatim i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dvojica predsednika su potom šetala Kalemegdanom, dok su prve dame otvorile obnovljeni Dom za nezbrinutu decu Dragutin Filipović Jusa na Vračaru.

Erdogan će u sredu posetiti Novi Pazar, koji ga dočekuje ukrašen bilbordima s njegovim likom i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Inače, Erdogan je u autorskom tekstu za "Politiku" naveo da su Turska i Srbija dve ključne zemlje na Balkanu, kao i da se i danas mogu videti tragovi zajedničke istorije u jeziku, arhitekturi, kuhinji i kulturi - link

Iako nemaju zajedničku granicu, Turska i Srbija se smatraju komšijama, a tajna je sakrivena upravo u ovim bliskim vezama - naveo je Erdogan.

izvor: b92.net-2017-1312828