Slučaj CETINJE strašno podsjeća na Slučaj POTOČARI

Slučaj CETINJE strašno podsjeća na Slučaj POTOČARI

SLETIO HELIKOPTER: PORFIRIJE I JOANIKIJE STIGLI NA CETINJE

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije stigli su na Cetinje helikopterom. Upravo su uvedeni u Cetinjski manastir u pratanji naoružanih specijalaca i u pancirima.

Helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova upravo je doletio na Cetinje. Na Belvederu se grupa građana sukobila sa policijom, ima povrijeđenih. Kako javlja reporter Gradskog portala, jednoj osobi je pozlilo. Došlo je do pucnjave kada se helikopter spuštao u grad.

Gume koje su bile postavljene kao barikada, zapaljene su.

Sergey Lavrov

Policija je upravo stigla na Belveder kod Cetinja gdje je dočekana zvižducima prisutnih građana. Za sada dalje ne može od barikada koje su građani napravili automobilima, gumama i živim zidom.

Policija poziva okupljene da se raziđu - oni odbijaju. Predstavnici okupljenih građana poručuju policajcima: "Pamet u glavu". "Nećemo da pravimo grobove - hoćemo mir i slogu i da se zna ko smo i što smo", poručuju građani.

Policija je jutros ispalila suzavac na građane okupljene na Dvorskom trgu.

Nakon mirne noći na Cetinju jutros su ponovo počeli sukobi policije i građana. Naime, kako javlja ekipa Gradskog portala koja se nalazi na Cetinju policija je jutros prije šest sati bacila suzavac na građane okupljene u gradu.

A zašto je to uradila još se sa sigurnošću ne zna.

Objavljeno: 05. sep 2021 | Nermina Hasić