Viktor Orban - Janez Janša - Nikola Gruevski

Nikola Gruevski pobjegao u Mađarsku u gepeku

Gruevski pobjegao u Albaniju u gepeku

• Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da vlast zna kako je osuđeni bivši premijer Nikola Gruevski pobjegao i dodao da je u Albaniju odvezen u prtljažniku automobila

Gruevski se liftom spustio u podrum zgrade i tamo se sakrio u prtljažnik automobila, kojim je izveden iz zemlje. U Albaniji ga je čekalo drugo, mađarsko diplomatsko vozilo - rekao je Zaev u intervjuu za njemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung".

Nikola Gruevski
Nikola Gruevski

Kako prenosi Makfaks, na pitanje zašto je potraga za Gruevskim počela tek u ponedjeljak kada je u zatvoru trebalo da se pojavi u petak, Zaev je rekao da su takva pravila za osuđenike u njegovoj zemlji.

U našoj zemlji je uobičajeno da kriminalci koji su pozvani u petak da se jave na odsluženje kazne vikend provedu kod kuće. Nijesmo to mogli da promijenimo samo za Gruevskog - rekao je premijer Sjeverne Makedonije.

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski je 11. novembra prošle godine pobjegao u Mađarsku da bi izbjegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne. U Budimpešti je u kratkom roku dobio poltički azil.

Gruevski je optužen u još četiri sudsksa postupka koje protiv njega vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore za kriminal u vrijeme dok je bio premijer, od 2006. do 2016.

Objavljeno: 14. jun 2019 | F.R. | Beta