Predrag Koluvija i Aleksandar Vulin na Jovanjici

Jovanjica: 4 tone marihuane na farmi zdrave hrane

Policija ušla na poznatu farmu zdrave hrane u Srbiji i zatekla ono čemu se niko nije nadao

RASTURIĆEMO BANDU, MALJEM U GLAVU: Vučić objavio rat mafiji! "Oni koji misle da su jači od države..."

• "Ko ste vi, bando, da reketirate!?" poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u SNS

Zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je Predrag Koluvija, odgovorno lice firme "Jovanjica", koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane, u čijem vlasništvu je pomenuto poljoprivredno dobro, a koji se sumnjiči da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane.

Jovanjica: 4 tone marihuane na farmi zdrave hrane
Na poznatoj farmi zdrave hrane u Srbiji - gajili marihuanu

Zbog istog krivičnog dela, a kao članovi grupe, uhapšeni su M. Z. (39), Ž. V. (55), H. S. (37), J. B. (43), Ž. P. (25), B. V. (35), M. B. (37) i H. P. (40), svi zaposleni u firmi "Jovanjica", dok je policija za još jednom osobom raspisala potragu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni nalaze se u pritvoru, koji im je određen od strane nadležnog suda. Protiv osumnjičenog Koluvije podneta je i krivična prijave zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Naime, policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom prostorija firme "Jovanjica" pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv Koluvije biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Objavljeno: 26. nov 2019 | informer

 

RASTURIĆEMO BANDU, MALJEM U GLAVU: Vučić objavio rat mafiji! "Oni koji misle da su jači od države..."

Aleksandar Vučić Grobar

• "Ko ste vi, bando, da reketirate?", poručio je predsednik na konferenciji za novinare u SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je oštru borbu države protiv kriminala.

Obraćajući se javnosti posle sednice vrha Srpske napredne stranke, on je najavio da neće dopustiti sukobe crnogorskih klanova u Beogradu.

- "Ko ste vi bando mafijaška da reketirate? Ko vam je dao pravo za to? To ne sme niko. Neko se suprotstavi, pa ne zna kako će da se završi. E sad ćemo da vidimo kako će da se završi i da vidimo da li ste jači od države. Trudiću se da tu bandu rasturimo direktnim udarcima u glavu. Maljem u glavu", izjavio je on.

On je rekao da se ta borba protiv kriminala odvija neprestano, a da će sada biti najžešća.

- "Koordinisano će sva sredstva sile i službe da se tome posvete. Ako neće, onda ćemo to da izgubimo, pa ćemo da vidimo. A oni koji misle da su jači od države i da mogu da rade šta hoće i da ima onih koji će da ih spasavaju u pravosuđu ili na bilo kom drugom mestu neka dobro razmisle".

Vučić je rekao da će ministar policije Nebojša Stefanović raditi važan posao u sektoru bezbednosti i dodao da je policija sada desetostruko opremljenija.

On je naveo da su se tokom jedne godine u Beogradu dogodila tri ili četiri ubistva, što je bio skor jednog prepodneva u 2002. godini, ali da neće da se pravi da ne primećuje ono o čemu govore svi drugi, a to je da postoje mnoge grupe koje reketiraju.

Vučić je rekao i da nema sumnje da u službama postoje ljudi koji rade sa mafijom, ali da to nema nikakve veze sa Stefanovićem.

- "Ta borba se stalno odigrava, ali sada posebno, posle nekih stvari u regionu, neko je pomislio da treba da premesti jedan centar iz nekog drugog regiona u Beograd, da neku drugu republiku bivše Jugoslavije zameni Beogradom... Taj film neće gledati", rekao je Vučić.

Objavljeno: 20. okt 2020 | Tanjug | Mladen Šolak

 

PAO SRPSKI "KRALJ ORGANSKE HRANE" Čovjek blizak vrhu Vučićeve vlasti na velikoj plantaži umjesto industrijske konoplje uzgajao marihuanu

Jovanjica - Državna promocija, dozvola za proizvodnju konoplje i pritvor zbog gajenja kanabisa
Od države dobili dozvolu da proizvode industrijsku konoplju, u staklenicima pronađen kanabis. Događaj o kojem se samo nagađalo sve dok novinari Insajdera nisu dobili potvrdu iz Tužilaštva za organizovani da je pre sedam dana pokrenuta istraga. Devet osoba Tuzilaštvo sumnjiči da su od januara do novembra 2019. u staklenicima firme „Jovanjica“ uzgajali opojnu drogu kanabis. Zašto se desilo da se niko u državi ne hvali ovom policijskom akcijom i kako je moguće da se mesecima na poljoprivrednom imanju koje ima dozvolu države za proizvodnju industrijskog konoplja zapravo proizvodi droga naša je tema nedelje.

U Srbiji je otkriven veliki laboratorij za uzgoj marihuane u umjetnim uvjetima, a to otkriće poprimilo je razmjere afere jer su tvrtka "Jovanjica" i njezin vlasnik, prema navodima medija, imali dozvolu države da u staklenicima uzgajaju industrijsku konoplju.

Vijest o otkriću plantaže kanabisa u javnosti se pojavila sredinom studenoga, a sumnje su se počele množiti nakon što je dulje od sedam dana izostalo službeno očitovanje policije.

Pojedini mediji i dio oporbenih političara tražili su odgovore od tužiteljstva i MUP-a Srbije tko je uhićen, kolika količina droge je zaplijenjena, je li proizvodnja marihuane bila i u podzemnim objektima, te je li država dala poticajna sredstva poljoprivrednom društvu "Jovanjica" za navodnu organsku proizvodnju.

Ukazujući na moguće veze vlasnika "Jovanjice" s vrhom vlasti, predstavnici oporbe svoje su sumnje dokumentirali fotografijama da su plantažu i staklenike posjećivali Aleksandar Vulin u vrijeme dok je bio ministar rada i socijalne skrbi, te zastupnik Srpske napredne stranke Zoran Babić, danas v.d. direktora državne tvrtke "Koridori Srbije".

Tužiteljstvo je potvrdilo kako postoje sumnje da je od siječnja do studenog 2019. godine u staklenicima "Jovanjice" umjesto industrijske konoplje uzgajan kanabis.

Policija je u utorak priopćila da je "na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove otkriven ilegalni laboratorij" za proizvodnju marihuane u umjetnim uvjetima, a zaplijenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane, te 65.581 stabljika te biljke ukupne težine 3954 kilograma.

U priopćenju MUP-a navodi se da su pretresom prostorija PD "Jovanjica" nađeni jedan pištolj i jedan revolver, a zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge uhićen je vlasnik "Jovanjice" P. K., osumnjičen i da je "bio vođa organizirane kriminalne skupine koja se bavila uzgojem marihuane".

Uhićeno je još osam osoba koji se sumnjiče da su članovi te skupine - M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), inače svi zaposlenici "Jovanjice". Policija je za još jednom osobom raspisala potragu.

"Jovanjica" je za samo pet godina od osnutka postala jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji zahvaljujući i promociji koju im je osigurala i država, objavio je Portal Insajder - prenoseći afirmativne izjave pojedinih državnih dužnosnika.

Srbijanski mediji navode da je vlasnik Jovanjice Predrag Kovulija u tamošnjoj javnosti poznat kao "kralj organske hrane".

Objavljeno: 26. nov 2019 | jutarnji | Hina