Muamer Zukorlić - Husein Kavazović

Romantizacija lika i nedjela Muamera Zukorlića

Saopštenje za javnost SDA Srbije: Nismo poslali delegaciju na dženazu Muamera Zukorlića

• Povodom dezinformacija koje unose zabunu o odnosima SDA Sandžaka i SPP-a i neučešću rukovodstva SDA Sandžaka na dženazi predsjedniku SPP

Isti dan nakon što je informacija o smrti predsjednika SPP-a zvanično potvrđena, SDA Sandžaka je ponovila zvaničan stav koji glasi:

Klanjanje dženaze namaza kao i svakog drugog namaza je lična odluka svakog pojedinca. To je naš poznati stav i praksa.

Stav je istog dana u pisanoj formi dostavljen svim novoizabranim članovima organa u ograncima i novim članovima SDA Sandžaka.

SDA Sandžaka je opoziciona parlamentarna Stranka koja predstavlja i štiti interese građana Sandžaka i bošnjačkog naroda u Srbiji.

Obzirom da je SPP, član vladajuće Vučićeve velikosrpske koalicije koja negira genocid nad Bošnjacima i veliča ratne zločince, SDA Sandžaka nije uputila delegaciju na dženazu niti je ovlastila bilo koga da se u ime SDA Sandžaka tamo pojavi.

SDA Sandžaka ne podržava ponašanje, aktivnosti i postupke rukovodstva SPP. Distanciramo se od primjene ruskog "čečenskog modela", i od štetnog djelovanja te vjersko političke opcije i njenih posljedica po građane Sandžaka.

Dvojac Zukorlić Šešelj dno dna
Oct 30, 2018 - RTV Novi Pazar - Potpredsjednik SDP Husein Memić rekao je na konferenciji za novinare da Šešelj pokušava Zukorliću da pomogne u kampanji za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, tako što napada sve njegove protivnike, i to kako je rekao Memić dokazuje današnji ispad u Skupštini Srbije, a nakon jučerašnjeg druženja Šešelja i Zukorlića.

Objavljeno: 12. nov 2021 | vijesti-ba, sandzaklive