Reisi i Izetbegovići

Komentar Reisu-l-uleme nakon neprimjerenih izjava o Aliji Izetbegoviću

Laž je haram a istina farz

• Aliji rahmet a Latiću šklempa - kako je naš istinoljubivi reisu-l-ulema do kraja ogolio zabludjelog Džemaludina Latića - gurajući mu pod nos ono što je nekad davno govorio

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirana je gostovanjem pjesnika i profesora Džemaludina Latića na jednoj sarajevskoj televiziji, u kojem je iznio niz optužbi na račun rahmetli Alije Izetbegovića, ali i Islamske zajednice. Zanimljivo je da je profesor Latić do ovog intervjua godinama pohvalno govorio o Aliji Izetbegoviću, hvaleći se da je rahmetli Alija Izetbegović bio njegov "najbolji ahbab", naglašavajući često i da "zahvaljujući njemu, njegovoj politici, odlučnosti da se bori za demokraciju i ovu Republiku" mi smo postali međunarodno priznata država. Tako je govorio nekad Džemaludin Latić. U programu sarajevske televizije govorio je drugačije.

Ukoliko ima dobra u svemu tome, onda je to Jasin pred dušu rahmetli Predsjednika. Naime, zamolili smo za komentar reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića.

- Nakon što su mi skrenuli pažnju na intervju, preslušao sam ga, uzeo abdest, i proučio Jasin-i Šerif rahmetli predsjedniku Aliji - kazao nam je kratko reisu-l-ulema Kavazović i dodao: Neka je rahmet Alijinoj duši i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Objavljeno: 20. nov 2021 | preporod-com

 

Laž je haram a istina farz

Džemaludin Latić: BiH će biti podjeljena! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije

• Drugi gost u emisiji Centralni dnevnik dnevnik prof.dr. Džemaludin Latić - pisac

• Na Balkanu se nisu potukli narodi, sve su to uradile tajne službe! Izetbegović je napravio pakt sa tim strukturama!

• Plašim se za sebe poslije ovoga intervjua, ali me pritiskala savjest zbog moje djece!

• Alija je u Dejtonu potpisao RS - i Holbruk se čudio što je to uradio! Govorili smo mu da to ne radi! Sada smo pred završnim činom podjele BiH! To je katastrofa! Niko nije mogao dogovoriti podjelu BiH osim Alije!

• Nije moguće da Bakir vodi stranku bolje od svih nas koji smo bili! Demokratizirali su stranku i evo šta su dobili! Radikali smo bili mi koji smo napuštali sjednicu da bi klanjali Džumu!

• Na Balkanu se nisu potukli narodi, sve su to uradile tajne službe! Alija Izetbegović je napravio pakt sa tim strukturama! Najgore je što su te strukture u vrhu Islamske zajednice! Rečeno je da će BiH vladati onaj ko bude na čelu Islamske zajednice!

Mustafa Cerić Suradnik

• Mustafa Cerić je bio visokopozicioniran saradnik UDBE! Mnogo dokumentacije se nalazi u Zagrebu i Beogradu, a oni nam to ne daju! Mislim da su Alija i Bakir ucjenjeni! Neka nam bar kažu da su ucjenjeni i neka prestanu da donose odluke! Oni nisu predstavnici bošnjačkog naroda! Nezamislivo je da potpišu RS i unište reviziju protiv Srbije!

•  Sve što govorim mogu i dokazati! Znam pod kojim uvjetima je Alija napustio robiju i šta se dalje dešavalo! Potezima koje je vukao demantirao je sam sebe! Alija je rekao da je Dejton strašan, ali ga je potpisao! Zar nije mogao taktizirati ili tražiti neki manevarski prostor?! Nije smio potpisati Dejton! Svi potezi koje je vukao nakon Dejtona vodili su podjeli države!

•  Naša država će biti podjeljena! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije - a Bakir će nam na kraju reći - to je najbolje što možemo dobiti!

• Gledao sam kartu podjeljene BiH! To je bilo kada je Goražde gorilo! Haris Silajdžić je došao sa aerodroma u Sarajevu i donio kartu podjeljene BiH! Ne kažem da je Alija tada radio na podjeli BiH!

Turci su od Alije napravili mit! Erdogan pomaže BiH ulažući u Srbiju i susjede!

Recep Tayyip Erdoğan - Bakir Izetbegović 20. maj 2018

• Ovo sada što se dešava je podjela BiH! Možemo preživjeti samo u zajedničkoj BiH sa postojeći granicama!

•  Turci su od Alije napravili mit! Turci i Erdogan vole BiH! Bilo bi grehota da diramo u tu ljubav! Nedopustivo je direktno investiranje muslimanskih zemalja u BiH! Erdogan pomaže BiH ulažući u Srbiju i ostale susjede!

• Aprilskim paketom su mogli zaključati državu i da više nikad ne profunkcionira! Ako samo nastavimo da posmatramo šta se dešava desiće nam se najgori scenario! Ako se probudimo možemo zaustaviti podjelu BiH!

• Ovdje se ponovo desilo izmišljanje islamskog radikalizma i ponovo se to vezuje za Bakira Izetbegovića! Poručili su strancima: "Mi smo umjereni muslimani, nas držite na vlasti! Ako ne podržite Bakira Izetbegovića na vlast će doći islamski radikali!" - naglašava prof. dr. Džemaludin Latić

Džemaludin Latić: Komšiću zamjeram što surađuje s Bakirom! Tihić je pripremao teren za Bakirov odlazak!

• Ovo sada što se dešava je podjela BiH! Možemo preživjeti samo u zajedničkoj BiH sa postojeći granicama!

• To je bilo kada je Goražde gorjelo i samo što nije palo četnicima u ruke! Šta znači popustiti?! Znači prihvatiti podjelu BiH! Mislim da je sve ovo jedan veliki dogovor!

•  I Dodik bi se bojao novog rata! Ne može voditi rat kakav je vodio od 1992. do 1995! Pravi se pritisak na Balkanu da bi velikosrpska ideologija kompenzirala djelove BiH! Srbija hoće da pripoji određene teritorije BiH!

• Nisu Bošnjaci nametnuli Izborni zakon! Pozadina svega je da se rješi muslimasko pitanje! Rečeno je da ako OHR ne nastavi mandat doći će do formiranja muslimaskog jezgra!

Pitanje je da li ćemo dozvoliti Bakiru da predstavlja Bošnjake! Ako mu to dozvolimo izvaraće nas - a stranci će reći da smo sami krivi ako ga izaberemo!

• Njegov otac je bio umišljen, mislio je da je neki nadbošnjak - a Bakir je na posljednjim izborima pokrao oko 400, 500 hiljada glasova! Kako mu OHR dopušta da on uopšte pregovara?!

• Zamjeram i opoziciji i Komšiću kako sarađuju sa Bakirom Izetbegovićem! Koji kompromis oko Izbornog zakona?! Koje kompromise će Bakir da pravi i u čije ime?! Bakir ne može biti predsjednik SDA zato što je došao na nelegitiman način! Otac mu je naštimao da dođe na to mjesto! Sulejman Tihić je bio ucjenjen i pripremao je teren za Bakirov dolazak! Ovo sada što se dešava je podjela! Možemo preživjeti samo u zajedničkoj BiH sa postojeći granicama!

Objavljeno: 19. nov 2021 | face-ba