Edin Gačanin

Reuf Bajrović: Narco Boss Edin Gačanin glavni financijer NiP

REUF BAJROVIĆ NAKON HAPŠENJA NARKO BOSSA EDINA GAČANINA: "On je navodno glavni financijer bosanskohercegovačke političke stranke Narod i Pravda!"

• "Puštanje NiP-a u vladu bilo bi ravno pružanju pomoći Gačaninovom narkokartelu", naveo je Bajrović

Narko boss Edin Gačanin, rođen 1982. godine u Sarajevu, uhapšen je danas u Dubaiju zbog sumnje u umiješanost u veliku međunarodnu trgovinu drogom, objavio je nizozemski portal crimesite-nl. Protiv njega je pokrenuta kriminalistička istraga na temelju presretnutih Sky poruka. Krivični predmet protiv njega vode tužitelji Državnog tužiteljstva Nizozemske, objavila je nizozemska policija.

Elmedin Konaković - Dražen Čobović - Gordan Memija
Elmedin Konaković - Dražen Čobović - Gordan Memija

Prethodnih godina bosanskohercegovački mediji su u više navrata pisali o Gačaninu i njegovom narko klanu, a pojavile su se špekulacije o njegovim navodnim vezama sa zvaničnicima političke partije Narod i pravda. Na to se večeras i osvrnuo i predsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović:

Gačanin je navodno glavni financijer bosanskohercegovačke političke stranke Narod i Pravda. Njegove veze s njihovim visokopozicioniranim članovima dobro su dokumentirane. Puštanje NiP u vladu bilo bi ravno pružanju pomoći Gačaninovom narkokartelu - naveo je Bajrović.

Objavljeno: 28. nov 2022 | slobodna-bosna-ba