Vuk Drašković

Vuk Drašković otkrio šta je Sloba mislio o Šešelju: On je lud! Najveće zlo u politici!

Šok detalji iz memoara - Milošević: IZMEĐU KURVI KOJE SE NUDE IZABRAĆU JEFTINIJU!

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković objavio je danas memoare "Ožiljci života" (u izdanju "Lagune"), gde je otkrio brojne detalje iz turbulentnih devedesetih godina.

Između ostalog, Drašković je u knjizi prepričao i kako je izgledao njegov prvi susret s Miloševićem 19. februara 1994. godine. Milošević je tada hteo da pravi vladu narodnog jedinstva, pa je Draškoviću, odnosno Deposu, ponudio da uđe u vlast.

Tako su se u razgovoru dotakli i lidera drugih stranaka, među kojima i šefa SRS Vojislava Šešelja. Drašković piše u knjizi da je Milošević za Šešelja rekao da je "ništa, obična vagabunda, to je najveće zlo na našoj političkoj sceni".

Milošević je tada govorio i o tadašnjem lideru DS Zoranu Đinđiću rekavši: "On mene ucenjuje. Zahteva da SPO ne uđe u vladu narodnog jedinstva i da on mora biti premijer. Malo morgen!"

Na to mu je Drašković uzvratio: "Priča se da ste mu to, pre izbora, i obećali. Sad nemate kud.", a Milošević mu je odgovorio: "Varate se. Uvek ja imam kud. Između kurvi koje mi se nude izabraću jeftiniju..."

O Šešelju su Drašković i Milošević razgovarali i uoči bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. Lider SPO je tada Miloševića posavetovao kako možda može da "zaustavi bombe" - rekao mu je da ne šalje bandite na Kosovo, da poštuje sporazum sa Holbrukom, da ne preti Vokeru i OEBS i da "zaveže usta Šešelju".

Vule i Vole - Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj
Vule i Vole - Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj

Na to je Milošević planuo i rekao: "Šešelj je lud i ja mu ništa ne mogu. Jebala ga federacija s Rusijom i Belorusijom. Ja nešto petljam i ponižavam se da odobrovoljim ove na zapadu, a on mi ruši sve što sazidam".

Objavljeno: 05. sep 2022 | kurir-rs Boban Karović