Xhelal Sveçla

Xhelal Sveçla o "aneksiji sjevera Kosova"

Nakon današnje zaplene naoružanja Svećlja ponovo sa optužbama o "aneksiji Severa"

14 okt 2023

- "Nastavlja se obelodanjivanje plana terorističkih struktura Srbije za aneksiju severa", oglasio se u kasnim popodnevnim satima kosovski ministar unutrašnjih poslova, Džežalj Svećlja, a nakon današnje zaplene naoružanja, municije i eksploziva na Severu Kosova.

Kosovska policija nastavila je sa pretresima na Severu Kosova u vezi sa dešavanjima u Banjskoj 24. septembra.

Ovog jutra pretresi se vrše na ukupno sedam lokacija, od kojih su četiri u severnom delu Kosovske Mitrovice, dve u Zvečanu i jedna u Banjskoj.

Prema navodima Kosovske policije, akcija je završena bez hapšenja, ali je, međutim, na jednoj od lokacija, odnosno u podrumu jednog od tri solitera, pronađena veća količina eksplozivnih naprava i naoružanja koje se povezuje sa slučajem Banjska.

Sa istim navodima izašao je u međuvremenu i Svećlja.

- "Danas otkriveno oružje deo je arsenala Zvečana i Banjske. U okviru policijske aktivnosti danas su izvršene racije na sedam lokacija na severu naše zemlje", poručio je Svećlja, nabrajajući da su zaplenjene ručne bombe, eksplozivi, protivpešadijske mine, mine na daljinsko upravljanje, detonatori i torbe sa raznim napravama, kao i proizvodi slični onima koji su prethodno zaplenjeni u Banjskoj i Zvečanu.

Sve ovo, tvrdi, pojašnjava Kosovu i međunarodnim zvaničnicima "širinu plana Srbije da izvrši aneksiju Severa terorističkm agresijom".

Svećlja, sa druge strane, kaže da će Kosovo nastaviti "nezaustavljivo i sa dodatnom energijom do iskorenjivanja terorizma".

Objavljeno: 14 okt 2023 | kossev-info