Dubravko Lovrenović

Glavni fašista SDP BiH poslao poruku antifašizma

SDP BiH još jednom poslao poruku antifašizma naglašavajući njegovu važnost u jačanju BiH

SDP je još jednom poslao poruku antifašizma. Ali kome? Ko treba da primi tu SDP-ovu poruku?

• Dubravko Lovrenović, veliki SDP-ovac, veliki ustaša, veliki lažov i veliki licemjer, čovjek koji je, kao član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, direktno odgovoran za rušenje spomenika antifašizma u Širokom Brijegu - poslao poruku antifašizma iz Jablanice !!? Jao, traume!

Jučer je u Jablanici održana svečana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH u povodu obilježavanja 70-te godišnjice "Bitke na Neretvi". Sjednica je započela uvodnim izlaganjem akademika Dubravka Lovrenovića u kojem su se članovi Glavnog odbora još jednom prisjetili dešavanja tokom Drugog svjetskog rata i značaja "Bitke na Neretvi". Ova bitka, poznata još i kao najhumanija bitka, "Bitka za ranjenike", nosi i poruke borbe i zalaganja za svakog pojedinca, što je i danas SDP-ova misija u borbi za građanska prava.

Nakon sjednice predsjednik GO SDP BiH Svetozar Pudarić i potpredsjednici Željka Bošnjak, Jasmin Imamović, Hakija Meholjić i Vesna Nemec-Klisura su položili cvijeće na postamentu kod vječne vatre u Jablanici.

Na ovaj način pokazano je da Jablanica i važni spomenici u njoj nisu izgubili svoju simboliku ni nakon sedamdeset godina. SDP je danas još jednom poslao poruku antifašizma naglašavajući njegovu važnost u jačanju države Bosne i Hercegovine kao kuće svih njenih građana.

izvor: sutra.ba-86167

 

Dubravko Lovrenović
Dubravko Lovrenović

Prof. dr. Dubravko Lovrenović je fašista zato jer je glasao protiv usvajanja "zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola" u BiH. On je ujedno i komunista jer je član "socijaldemokratske" (ili tako nekako) partije BiH, koju skraćeno zovu SDP. Bosanac je jer se izjašnjava tako na popisima. Hrvat je jer mu je najviši uzor hrvatski komunist i Titov general Doktor Tuđman...

Lažov je - zato jer fakat voli da laže:

Muhamed Filipović: Dubravko Lovrenović je lažov!
Govore: - Akademik Muhamed Filipović - Akademik Ibrahim Pašić - Prof.dr. Enver Imamović
Published on Apr 2, 2013

 

Drug Lovrenović Dubravko

Dubravko Lovrenović
Dubravko Lovrenović

Prof. dr. Dubravko Lovrenović – Rođen 30. augusta/kolovoza 1956. godine u Jajcu. Studirao i diplomirao 1979. historiju na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje je 1980. biran za asistenta. Postdiplomski studij pohađao u Beogradu, gdje je 1985. godine obranio magistarski rad "Balkanske zemlje prema mletačko-ugarskim ratovima početkom XV stoljeća". Doktorsku disertaciju "Ugarska i Bosna (1387-1463)" obranio je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Bavi se istraživanjem povijesti srednjovjekovne Bosne i istočno-centralne Europe. Objavio više autorskih knjiga, znanstvenih radova, recenzija, predgvora i pogovora knjiga u zemlji i inozemstvu. Boravio na brojnim europskim i američkim sveučilištima kao stipendista i gostujući profesor. Sudjelovao na mnogim domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima i konferencijama. Sekretar je Odjeljenja za historiju pri ANUBiH. U razdoblju 2001-2003. obavljao dužnost zamjenika ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Federacije BiH.

Između 2002. i 2006. bio član državne Komisije za suradnju sa UNESCO.

Bio je predsjednik Odsjeka za historiju a trenutno obnaša dužnost prodekana za nastavu i studentska pitanja na Filozofskom fakultetu. Godine 2010. biran je u zvanje redovnog profesora na oblasti Historija srednjeg vijeka na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta.

Od 2001. godine je član "Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine".

Voditelj je "Centra za istraživanje povijesti" pri "Međunarodnom forumu Bosna" iz Sarajeva.

Međunarodni forum BOSNA
Međunarodni forum BOSNA