Igor Strelkov

Ruski oficir koji je rušio Sarajevo

Igor Strelkov još nije shvatio da je "ovca za klanje"

Komandant "Novorusije" Igor Strelkov, upozorio Putina da ide Miloševićevim putem ka Hagu

• Ne samo da iza takozvanih "ruskih pobunjenika" u Ukrajini stoje ruski ofciri - nego se još bune da ih je Putin prodaje u Ukrajini kao što ih je prodao 1992. u Hrvatskoj i u BiH

Objavljeno: 18. jun 2014 | Pravda

Igor Strelkov, komandant oružanih snaga Novorusije i jedan od lidera otpora jugoistočnih regiona u Ukrajini, izjavio je da će Putin u slučaju "predaje" Novorusije ponoviti slučaj Miloševića.

Strelkov je rekao da je politika Rusije prema Novorusiji neiskrena i rezultat sabotaže oligarhije u vrhu države. On je rekao da eventualna propast Narodne republike Donjeck i Narodne republike Luganjsk je za Putina "smrtno opasna".

Komandant oružanih snaga Novorusije, Igor Strelkov, je uporedio Vladimira Putina sa nekadašnjim predsednikom Jugoslavije, Slobodanom Miloševićem i rekao da je Milošević prvo "predao" Bosnu i Krajinu, a zatim bio pobeđen na Kosovu da bi na kraju bio ubijen u Hagu, preneo je ruski sajt RBC.

Strelkov je pozvao Rusiju da ukaže vojnu pomoć Donjecku i Luganjsku, inače bi u narednih par nedelja moglo doći do potpunog sloma ruskog naroda na tim prostorima. On je optužio Putina da se "odrekao prethodne izjave o spremnosti Rusije da zaštiti rusko stanovništvo regiona Donbas".

Igor Strelkov je srpskoj javnosti poznat kao komandant ruskih dobrovoljačkih snaga u Republici Srpskoj i on je veoma dobar poznavalac srpske politike i nekadašnjih prilika u bivšoj Jugoslaviji.

izvor: vestinet.rs