Semion Mogilevich

Bos svih bosova svijeta Semion Mogilevich

Bos svih bosova svijeta

Ruska Crvena Mafija i njene veze sa Kremljom

Ruski Kum sa hrvatskom putovnicom

Talijanska mafija u Americi samo je bubuljica na jeziku u poređenju s onim što ruski organizirani kriminal predstavlja u cijelom svijetu, pa i Americi

Najpoznatiji ruski mafijaši su Viktor Bout, Aleksandar Solinik, Sergej Mikhailov... ali se vjeruje da je vodeći šef Ruske mafije - bos svih bosova svijeta - Semion Yudkovich Mogilevich

Objavljeno: 29. okt 2011

Kad je početkom 2008. godine u Americi (Pennsylvania) uhapšen ruski trgovac oružjem niko nije ni slutio da će se klupko Trgovaca Smrću odmotati, preko Talibana, do Moskve.

Uhapšeni Sergey Korznikov radio je za Sergey Bouta, vlasnika kompanije Rockman EEOD, i brata bivšeg KGB agenta Victor Bouta

Victor Bout, kasnije poznat kao Trgovac Smrću i Gospodar Rata, prodavao je oružje i ratni materijal Talibanima u Afganistanu, kao i zloglasnim afričkim gospodarima rata i njihovim neprijateljima, ili bilo kome ko je imao dovoljno novca da plati...

Victor Bout je predmet knjige Merchant of Death (Trgovac Smrću), i mnogih drugih sličnih knjiga koje opisuju Boutove aktivnosti u međunarodnoj trgovini oružjem. Dok Victor Bout uživa zaštitu ruskog državljanstva, Amerika i Interpol bezuspješno pokušavaju da ga dovedu pred lice pravde. Rusi su odbili izručiti Bouta - u vrijeme dok su na sav glas podržavali američki "rat protiv terora".

Bruka je pukla svejedno, i oni rijetki koji su sumnjali u pomenute knjige definitivno su zašutili malo kasnije kada je Putin odbio izručiti osumljičenog za trovanje bivšeg KGB agenta Alexander Litvinenka u Londonu.

izvor: moeursalen.blogspot.com

Sumnje u povezanost Putina sa ruskom mafijom krenule su još davne 2002. godine kada su Švicarci osudili ruskog političara Pavel Borodina - tadašnjeg sekretara Unije Rusije i Bjelorusije. On je 2001. uhapšen u Americi i isporučen Švicarskoj, ali je sam Putin garantovao za njeg i platio kauciju od 5 miliona dolara.

U međuvremenu su Švicarci prikupili dokaze da je Borodin oprao 30 miliona dolara na račun poslova za renovaciju Kremlja sa jednom švicarskom kompanijom.

izvor: archive.newsmax.com-212847

Sve sumnje su se raspršile uskoro, kada je napisana knjiga Crvena Mafija autora Robert Friedmana (Red Mafiya Jewish Mafia or Russian mafia). Rossiyskaya Mafiya Ruska mafija danas je aktivna u cijelom svijetu, posebno u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, SAD-u, Izraelu, Španjolskoj i mnogim drugim državama.

Ruska Mafija nastala je u bivšem Sovjetskom Savezu. Ilegalna društveno-politička organizacija bavi se organiziranim kriminalom u kojem dominira krijumčarenje oružja i narkotika te trgovina ljudima. Ruska mafija okuplja pripadnike različitih etničkih grupa - no u najvećem omjeru riječ je o ruskim državljanima.

Ruska mafija okuplja ljude svih rasa i doslovno je prava pravcata Internacionala - samo kriminalna i nacionalistička. Posebno je aktivna na prostorima bivšeg Sovjetskog Saveza gdje prema lokaciji često mijenja ime, pa u Ukrajini postaje Ukrajinska mafija, u Estoniji Estonska mafija... u Gruziji Gruzijska mafija... u Izraelu Izraelska... ali se ipak radi o jednoj jedinoj organizacji - kojom upravljaju sive sile ubačene u Putinovu vladu.

U svakoj od tih država javljaju se različiti problemi, naprimjer u Ukrajini je to trgovanje oružjem i prostitucija, u Španjolskoj je to trgovanje ljudima i narkoticima, u drugim državama ti i drugi oblici kriminalnih radnji, poput pranja novca...

Ruska mafija također dobro surađuje sa poznatom Talijanskom i Kolumbijskom mafijom... Surađuje i sa manje poznatim kriminalnim organizacijama poput onih u Srbiji, Bugarskoj i drugim državama Europe i svijeta.

Semion Mogilevich
Semion Mogilevich

Najpoznatiji ruski mafijaši su Viktor Bout, Aleksandar Solinik, Sergej Mikhailov... ali se vjeruje da je vodeći šef Ruske mafije - bos svih bosova svijeta - Semion Yudkovich Mogilevich (Semion Mogilevich) - rođen u Kijevu 1946. godine.

Semion je inače židovskog porijekla i smatra se vođom svih drugih ruskih mafijaških glavešina, te najopasnijim pripadnikom ruske zločinačke organizacije. Njegovim prebivalištem i poslovnim središtem smatra se Moskva.

Definitivno svijetom vlada Paralelna Vlada, Vlada u Sjeni, Bankarska Mafija, Bilderberg, Iluminati, Reptili, Masoni... nekakvi Rotšildi... i ostale tajne organizacije za koje svako zna (iako su tajne), ali definitvno je i to da Semion Mogilevich može da ih sve zajedno vrti oko malog prsta.

Njemu vjerovatno odgovara da se svijet bavi Gadifijima i Biladinima, nekakvim supermoćnim bankarima, sajber-hakerima, zidarima, stolarima... i ostalim teorijama zavjera i nevjera - ipak, jedan je Semion Mogilevich, i samo on, odozgo, najbolje vidi kakva hijerarhija vlada unutar te komedije ispunjene lažama i paralažama za malu dEcu.

Da li je Izraelska mafija samo prirepak Ruske mafije

Knjigu Robert Friedmana - Red Mafiya Jewish Mafia or Russian mafia -- možete čitati na engleskom, u 6 djelova, na stranicama autora: robert-friedman-red-mafiya.blogspot.com-4646

Talijanska mafija u Americi samo je bubuljica na konjskom dupetu u poređenju s onim što ruski organizirani kriminal predstavlja u Americi, i u cijelom svijetu.

Italian organized crime in America is a pimple on a horse's ass compared with Russian organized crime in America, and globally -- Robert I. Friedman

vezano: Organizirani kriminal - Hrvatsko podzemlje 2-4
Je li ruski mafijaški "don" radio za hrvatsku tajnu policiju, ili je hrvatska tajna policija zgodno uvezana u mrežu ruske mafije...

izvor: