Vladimir Šeks

Šeks: Treba od nacije tražiti oprost radi nebudnosti i nečinjenja

Vladimir Šeks: Trebamo od nacije tražiti oprost

• Na pitanje je li nakon 19 godina razočaran time u što se Hrvatska pretvorila rekao je da nije ni pomišljao da će se dogoditi takve krupne deformacije i pogreške te da će se dogoditi takav zamah korupcije i kriminala.

Ja sam bio jedan od važnih igrača u stjecanju hrvatske neovisnosti. Mogao bih reći da sam bio centarfor - rekao je večeras u intervjuu za Dnevnik Nove TV jedan od stupova HDZ-a i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Na pitanje je li nakon 19 godina razočaran time u što se Hrvatska pretvorila rekao je da nije ni pomišljao da će se dogoditi takve krupne deformacije i pogreške te da će se dogoditi takav zamah korupcije i kriminala. Na pitanje misli li sada da je pogriješio, zato što je šutio i nije na vrijeme upozoravao na sve ono što danas priča Šeks je odgovorio:

Naknadno sjećanje i poniranje u prošlost slabo pomaže. Da, trebao sam biti malo oprezniji i isčitavati signale. Mi smo jednostavno u tom idealizmu zanemarili da ima organiziranih, grupnih, klanovskih interesa, koji su, klanjajući se zlatnom teletu, teško ponizili istinske hrvatske branitelje i istinske idealiste, koji su stvarali i gradili Hrvatsku.

Šeks je ipak u svemu tome našao neko opravdanje rekavši da to shvaća tek sada jer "svako stvaranje države prati euforija, a euforija nažalost smanjuje kritičnost". Dodao je da je hrvatska Vlada na svu sreću shvatila tu opasnost i da je uskočila u zadnji vagon zadnjeg vlaka u obračun s korupcijom.

Potpredsjednik Sabora rekao je da bi trebalo priznati pogrešku, ali na stanovit način tražiti od nacije i oprost "radi nebudnosti i radi nečinjenja".

U ovom procesu protiv velike i opasne hobotnice ići ćemo do kraja. Ili mi, ili oni! - poručio je Šeks.

Objavljeno: 08. okt 2010 | vecernji-hr