General Kerovođa

Ko je Fikret Prevljak - General Kerovođa

Objavljeno: 02. jun 2018

Fikret Prevljak je general Armije BiH koji brusi svoje savjetničke sposobnosti u penzionerskim danima. General Fikret Prevljak savjetuje premijera Novalića - pomaže mu oko problema s boračkom populacijom.

Kako ga savjetuje - vidljivo je iz medija.

Koliko Prevljak može pomoći Novaliću kazuje informacija da se ne smije pojaviti pred borcima koji demonstriraju ispred zgrade Vlade FBiH. Pa kad se pojavio za Bajram s premijerom Novalićem nije pokazao nikakvu empatiju prema njima.

Fikret Prevljak
Fikret Prevljak

Prevljak je i zastupnik SDA u Skupštini KS kao i predsjednik OO SDA Ilidža. Danas je za njega podignut transparent ispred zgrade Vlade FBiH na kojem piše:

Prijeratni kerovođa, penzionisani general 2.500 KM, savjetnik premijera 2.500 KM.

Predratni milicioner i dreser milicijskih pasa Fikret Prevljak; kasnije Izetbegovićev telohranitelj; potom jedan od najaktivnijih članova Izetbegovićevog Kriznog štaba za opštinu Ilidža - danas je savjetnik.

Bavi se i privatnim biznisom i savjetuje političare.

Fikret Prevljak danas je najbogatiji general Armije BiH. Vlasnik motela "Palma" i restorana "Orahovica", na pola puta između Konjica i Jablanice.

Restoran "Orahovica" Prevljak je renovirao u vjerovatno najluksuzniji objekat na putu od Sarajeva prema moru - sa plažom za 250 kupača, restoran i pet soba.

Fikret Prevljak je bio prijeratni policijski kerovođa - pa komandant lokalnih jedinica Armije BiH u Hrasnici koje su kontrolirale prolaz kroz Sarajevski tunel.

Tunel je bio pupčana vrpca kroz koju se hranilo Sarajevo tokom opsade. Sudbina gladnih Sarajlija bila je u rukama Fikreta Prevljaka. Novonastali sarajevski tajkuni mnogo duguju Prevljaku jer je prolazak robe čija se vrijednost mjerila milijardama - ovisio o Prevljakovoj (dobroj) volji.

Predratni kerovođa posjeduje velebne objekte na Jablaničkom jezeru - koje je izgradio u vrlo kratkom vremenu iza rata - dok su ljudi još uvijek živjeli u srušenim kućama.

Predratni kerovođe nisu imali velike plaće - stoga, ako Prevljak danas posjeduje velebno bogatstvo - jedino ga je mogao zaraditi u sarajevskom tunelu. Ili naknadno u SDA.

A navodno je bio general samo tri dana - koliko mu je bilo potrebno da se sa tim činovima penzionira.

Narod zna!