Fikret Muslimović

Kodna imena: Fahrudin Radončić ŠĆEPO, Mustafa Cerić VEZIR

GENERAL FIKRET MUSLIMOVIĆ: Mustafa Cerić je za komunističke tajne službe radio pod šifrom "Vezir", a Radončić je bio "Šćepo" (VIDEO)

Bivši reis Mustafa Cerić radio je za nekadašnje jugoslovenske službe pod kodnim imenima "Car" i "Vezir", a kodno ime Fahrudina Radončića kao saradnika KOS bilo je Šćepo.

Ovo je u sinoćnjoj emisiji "Centralni dnevnik" na "Face TV" rekao Fikret Muslimović, penzionisani general, nekada prvi čovjek KOS JNA u BiH i savjetnik Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Muslimović je rekao da ga Mustafa Cerić i Fahrudin Radončić javno prozivaju jer vjeruju da ih je on spriječio da ostvare svoje ambicije:

Cerić je najprije želio da svoj mandat reisa produži, pa kada to nije uspio onda je sebe vidio kao reis-ul-ulemu evropskih muslimana. Kada mu je i to propalo, formirao je "Svjetski bošnjački kongres" i sebe postavio za predsjednika.

Fikret Muslimovć je kazao je Fahrudin Radončić tokom rata, zajedno sa Selverom Lekićem, švercovao stotine tona robe u opkoljeno Sarajevo preko neprijateljskih položaja - direktno se dogovarajući sa agresorskim komandantima:

- "Njegovo kodno ime u KOS-u je bilo Šćepo, to je i na sudu potvrđeno" - kazao je Muslimović, podsjetivši da je Radončić tokom rata otvoreno prijetio likvidacijom Harisu Silajdžiću, predsjedniku Vlade Bosne i Hercegovine. "Njegov cilj je da napada i vrijeđa najuglednije Bošnjake" - kazao je Muslimović za Face TV.

Fahrudin Radončić ŠĆEPO, Mustafa Cerić VEZIR
Nov 17, 2017 - FACE HD TV
• Fikret Muslimović je kazao je Fahrudin Radončić tokom rata, zajedno sa Selverom Lekićem, švercovao stotine tona robe u opkoljeno Sarajevo preko neprijateljskih položaja, drektno se dogovarajući sa agresorskim komandantima...

Objavljeno: 18. nov 2017 | slobodna-bosna-ba