Marko Milošević i Naser Orić

Marko Milošević vodio tajnu bandu batinaša u Beogradu

SLOBIN MARKO VODIO TAJNU BANDU BATINAŠA: Stanišić otkrio detalje koje Milošević nije znao, ali jeste Mira

• Po DB je, prema svedočenju Mijatovića, sredinom devedesetih otkrio da je Miloševićev sin Marko imao tajne baze batinaša demonstranata

• 14 jan 2021 sd-rs Dušan Kocić

Nekadašnji načelnik (1993-1998.) beogradskog centra Državne bezbednosti (DB) Zoran Mijatović u svojoj knjizi otkriva da je oktobra 1998. godine DB tajno snimio razgovore koje je vodio - uoči jednog od susreta sa Slobodanom Miloševićem u Beogradu - američki izaslanik Ričard Holbruk sa svojom ekipom, i to američkim ambasadorom Majlsom i grupom oficira iz NATO i Pentagona.

DB je, prema svedočenju Mijatovića, sredinom devedesetih otkrio da je Miloševićev sin Marko imao tajne baze batinaša demonstranata. U pitanju su bile "kombinovane ekipe ljudi bliskih Marku Miloševiću, pojedinim julovskim jurišnicima i ljudima zaposlenim u policiji", a u bazama su planirane batinaške akcije po Beogradu i nekim mestima u Srbiji.

Kada je šef DB Jovica Stanišić to rekao Miloševiću, on se kleo da o tome ništa ne zna. Mijatović u knjizi citira Stanišićeve reči: "Možda on nije znao, ali bez drugarice Mire to nije moglo da prođe. Ponašanje njegove porodice doći će mu glave kad-tad.

Objavljeno: 14 jan 2021 sd-rs Dušan Kocić