Milan Bandić - nekretnine

Iako je tvrdio da ima samo vikendicu, Milan Bandić bio je puno bogatiji

SVI MIKIJEVI KVADRATI

U svojoj imovinskoj kartici nije naveo da je uspio uštedjeti ni kunu. Stan u Bužanovoj je prije više od godinu dana prepisao supruzi Vesni. Isto je učinio i njegov brat Drago, na kojega formalno glasi drugi stan na istoj adresi. U biti se radi o jednom spojenom penthouseu koji se proteže na 250 četvornih metara. Istražitelji Uskoka su nedvojbeno utvrdili da su stanovi spojeni, koristi ih samo Milan Bandić i pretvoreni su u jednu cjelinu. Zajedno vrijede barem 3,5 milijuna kuna. Ali to nije sve.

Istražitelji su mu pronašli i tri tajna stana koji su glasili na tvrtke Paron, Geoprojekt i Zagrebgradnja. Sa svima njima je Bandić mijenjao zemljište i stanovi su niknuli na zemljištima koja su nekad bila gradska. Istražitelji su utvrdili da su ih kupili Mato i Silvana Brzica iz Gruda čudnim prijenosom 3,4 milijuna kuna.

Ali oni nikad nisu bili upisani kao vlasnici. Iako je Bandić tvrdio da nisu njegovi, Vrhovni sud mu nije povjerovao. Na kraju su s tri stana skinute i blokade koje je država postavila jer je proces Bandiću predugo trajao. Brzice se tek nakon toga upisuju na dva i odmah ih prodaju. Svi stanovi su luksuzno uređeni. U Bužanovoj je Bandić kupio namještaj Fendi. Ima sofu od 20.000 eura i kuhinju od 50.000 eura. I ostali stanovi su bili bogato opremljeni.

Istražitelji su za uhićenja pronašli i gotovo 280.000 kuna gotovine. U rodnoj Hercegovini su dvije divno uređene kuće. Jednu je u Poganoj Vlaci koristila njegova pokojna majka Blagica.

U Cerovu Dolcu sagrađena je nova kamena kuća. Mještani kažu da je Milan bio investitor, no njegov rođak Toni Bandić tvrdi da je njegova, iako u njoj nitko ne živi. Bandić je i arhitektu Anti Vrbanu darovao stan od 34 kvadrata kao zahvalu za uređenje interijera.

Milan Bandić - Hacijenda u Grudama u BiH
Milan Bandić - Hacijenda u Grudama u BiH

Kuća u Poganoj Vlaci (oko 250 m2) MAJČIN DOM

Tu kuću je do smrti koristila majka Blagica. I ona je lijepo uređena, iako nikad nije ispitano tko je osigurao novce. Milan ili Drago Bandić.

Vikendica na Slavagori (55m2) ZA DRUŽENJE

Vikendicu pored Samobora je bez građevinske podigao u prvome mandatu. Ima i oko 7000 kvadrata divno uređene okućnice i vinograda.

Stan na Vrbanima (78 m2) TAJNI VLASNIK

I njega su kupile Brzice, ali se još vodi na Geoprojekt. Istražitelji su utvrdili da ga je koristio Bandić, a tamo su njegovi tekliči vozili i umjetnine te druge vrijednosti nakon što je on uhićen.

Stan na Krugama (95 m2) PRODANO

Kupio ga je formalno Mate Brzica za 1,35 milijuna kuna. I on je prodan nakon što su pale državne blokade imovine. Izgrađen je na zemljištu koje je Grad dao Zagrebgradnji.

Kamena kuća u Cerovu Dolcu (oko 150 m2) PRAZNA

Kuća je sagrađena prije više od pet godina. Mještani tvrde da je Bandić tu investirao, njegov rođak Toni Bandić tvrdi da je njegova. Stoji prazna. I kuća i okućnica uređeni su u kamenu.

Penthouse u Gračanima (94 m2) PRODANO

Penthouse je sada prodan nakon što se kratkotrajno na njega lani upisala Silvana Brzica. Kupljen je za 1,1 milijun kuna. Milan Bandić ga je ranije godinama koristio.

Objavljeno: 01. mar 2021 | 24sata-hr Ivan Pandžić