Boris Tadić

Boris Tadić: Šešelj odbacuje Dodika i okreće se Stanivukoviću

BORIS TADIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: "Aleksandar Vučić je neiskren prema Miloradu Dodiku, okrenut je Drašku Stanivukoviću..."

Ideja Srpskog sveta je ideja Ruskog sveta; događaje na Cetinju su dogovorili Vučić i Đukanović; Vučić neiskren prema Dodiku, okrenut je Stanivukoviću

- "Nisam slavio Dan srpskog jedinstva. Taj praznik je kopija praznika albanske zastave. Ideja Srpskog sveta je ideja Ruskog sveta", kazao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić u razgovoru za Face televiziju.

- Ne postoji mogućnost da se ta ideja realizuje. Ovaj praznik proizveo je nelagodu u susjednim zemljama. Vučić je ovim produbio podjelu i unutar Srpskog sveta. Slika Zapadnog Balkana je loša. Ne znam zašto je Angela Merkel sretna jer su u potpunosti narušene evropske vrijednosti. Vučić je preuzeo plašt eurointegratora, a koketira sa patriotizmom i nacionalizmom. Ubijao se od snishodljivosti prema Merkel, kazao je Tadić te dodao:

- Vučić suštinski promoviše politiku 90-ih. Ljut sam na Merkel što je rekla Vučiću da je čovjek koji ispunjava obećanja. Merkel je napravila grešku što je dala podršku Vučiću i Nikoliću. To je uradila zbog Kosova. Napravljeno je mnogo grešaka u priznanju Kosova. Prizanjem Kosova direktno se urušava integritet BiH. Nemam ništa protiv Malog Schengena, ako su svi unutar toga i ako su svi zaštićeni.

Treba podržati integritet BiH i poštovati sva tri naroda. Nije lako u BiH pronaći rješenje, ali je moguće. Nametnuta rješenja nisu dobra. Nisam za blokadu državnih institucija. Licemjerno je reći: "Nemojte vi da hapsite naše dok ne uhapsite prvo svoje", kazao je između ostalog Tadić.

Tadić: Događaji na Cetinju dogovor Vučić-Đukanović? Vučić neiskren prema Dodiku,okrenut Stanivukoviću
Sep 16, 2021 - FACE HD TV

Objavljeno: 16. sep 2021